lauantai 13. lokakuuta 2018

Ensilumen latu avattiin Nurmeksessa


13.10.-18 Ensilumen latu avattiin Nurmeksessa: Nyt on poikkeuksellisen lämmintä myös täällä Pohjois-Karjalassa kuten koko Pohjolan alueella. Huomiselle päivälle sääennuste lupaa jopa 17 astetta lämmintä. Melkein voi sanoa, että huh-hellettä! Näin onkin, jos katsoo kalenteria ja pukee toppa-asun päälleen. Näistä poikkeuksellisen korkeista lämpölukemista huolimatta tänne Nurmekseen avattiin eilen perjantaina ensilumen latu.

 
Ensilumen latu alkaa hotellin vieressä olevalta silmukkalenkiltä. Nuori hiihtäjä nauttii hiihdon vauhdista.


Latu on tehty viime talven tykkilumesta, joka saatiin levitettyä kuluneen viikon aikana Bomban kylpylähotellin ja Hyvärilän nuoriso- ja matkailukeskuksen väliselle alueelle. Latu alkaa hotellin vieressä olevalta silmukkalenkiltä ja päätyy Hyvärilän rakennusten takana olevalle alueelle, jossa on myös silmukkalenkki.

 
Ladulta voi katsella vielä kesän vihreyttä golfkentän vieressä. Matti Klemetti ja Sauli Aittola huolehtivat kunnostaan myös hiihtämällä.

Ladun pituus on yhteen suuntaan 1,8 km. Ladun lumipatja on noin neljä metriä leveä ja se on noin 50-60 cm paksu. Molemmilla reunoille on tehty perinteisen sivakointityylin harrastajille latu-urat. Keskellä olevaa aluetta voivat käyttää luistelutyylin harrastajat. Latu on kauttaaltaan tasaista, joten kenenkään ei tarvitse ryhtyä harrastamaan kiipeilyä ja sopii näin ollen myös sunnuntaihiihtäjille.

 
Luistelutyyli sujuu ladun keskellä, tosin pudonneet koivunlehdet hidastavat vauhtia.


Matti Roinisen vauhdikasta menoa Hyvärilän alueella.
Ladulta voi siirtyä myös sivuun, jos siltä tuntuu...
 
 
Kävin nyt illan suussa ennen pimeän tuloa, miltä ensilumen latu näyttää Bomban ja Hyvärilän alueella. Hiihtoreitti on tehty kivituhkapintaisen kävelyreitin päälle. Koko matkan ajan vieressä on vielä pitkään vapaana lainehtiva Pielinen. Reitti menee pitkän matkaa golfkentän vieressä ja jopa sen välissä. Sininen vesi, vihreä ruoho, vielä keltaisessa värissä näyttäytyvät koivut ja valkea latu kuorrutettuna keltaisilla koivunlehdillä – tätä kaikkea paikallinen kuntoilija tai hotellivieras voi ihastella hiihtäessään pitkin ensilumen latua.

 
Luistellen menet nopeammin. Minna osaa ja tietää sen.

Uudet pystyaidat kaunistavat Hyvärilän nuoriso- ja matkailukeskuksen aluetta.
 
Oman paikkakunnan hyväksi tehdystä työstä kertovat tämän jutun kuvat, joita voi katsella ennen kuin tulee se oikea valkea talvi. Mutta mitä sitä ennen? Jaksaako latu kestää tämän lokakuun lämpöaallon sulattavan vaikutuksen? Se jää nähtäväksi tulevien päivien tai viikkojen aikana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti