lauantai 1. tammikuuta 2022

Sanoja jatkuvalle vuosikymmenelle

 

Kahtena edellisenä vuotena olen aloittanut uuden vuoden ensimmäisen blogin samoilla sanoilla. Tämä on niille jatkoa. Toisin sanoen tämä alla oleva kirjoitus loppua lukuun ottamatta on ollut esillä tammikuun 1. päivänä vuonna 2020 ja myös vuonna 2021. Taas kerran voidaan havaita, että taakse jäänyt vuosi ei hävittänyt kirjoitetun asian tärkeyttä arkisen elämän keskellä vaan pikemminkin päinvastoin.

 >> Meillä Suomessa kuten muissakin läntisissä maissa eletään jälkikristillistä aikaa. Tapahtuneelle muutokselle ei ole näkyvissä loppua. Niinpä jatkuva jäljellä oleva vuosikymmen tulee olemaan tärkeiden valintojen ja suurten ratkaisujen aikaa niin yksilö- kuin yhteiskuntatasolla.

Onko meillä sitten näin luopumuksen aikakautena vielä toivoa? Vastaukset ovat EI ja KYLLÄ. Maallistuneena yhteiskuntana EI, mutta yksilötasolla KYLLÄ.

Muutama vuosikymmen sitten kirjoitettiin viisaita sanoja David Wilkersonin kautta, jotka elävät yhä. Haluan tuoda ne esille. Sanoissa on yhä sama suuri ihmisen elämään vaikuttava muutoksen voima kuin ennenkin ja tarkoitettu kaikille niille, joilla on
halua siirtyä pois valtayhteisöstä ja etsiä sitä KYLLÄ - elämää. <<

D.W kirjoitti:

Tärkein kysymys, johon Jumalan kansan on vastattava näinä lopun aikoina, on tämä: ”Uskotko, että Jumala kykenee auttamaan sinua selviytymään? Uskotko, että Hän voi vastata rukouksiisi ja antaa sinulle sen, mitä tarvitset?”

Saman kysymyksen Herra esitti kahdelle sokealle miehelle, jotka kerjäsivät Häneltä armoa ja terveyttä: ”Ja Jeesus sanoi heille: ’Uskotteko, että minä voin sen tehdä?’ He sanoivat hänelle: ’Uskomme, Herra’” (Matteus 9:28). Jeesus kosketti sitten heidän silmiään, ja välittömästi ne avautuivat (Matteus 9:29-30).

Herra kysyy meiltä kaikilta: ”Uskotko, että minä voin johdattaa sinua ja toteuttaa täydellisen tahtoni elämässäsi? Vai ajatteletko sydämessäsi, että olen hylännyt sinut ja jättänyt sinut pulaan?” Hän sanoo meille niin kuin Martalle ja Marialle: ”Enkö minä sanonut sinulle, että jos uskoisit, niin näkisit Jumalan kirkkauden?” (Johannes 11:40).

Jumala ei ole ensisijaisesti kiinnostunut siitä, teemmekö Hänelle jotakin suurta työtä. Kaikkein eniten Hän haluaa meidän vain luottavan Häneen. Jumala ei tahdo omaisuuttasi, Hän tahtoo luottamuksesi! Hän tahtoo, että luotat aina vakaasti Häneen.

Eräs Saksassa asuva amerikkalainen sotilas kirjoitti minulle tarjoten kolikkokokoelmaansa, jota hän nimitti epäjumalakseen. Vastasin hänen kirjeeseensä: ”Jumala haluaa paljon enemmän kuin kolikkokokoelmasi. Hän tahtoo, että luotat Häneen!”

Haluamme tarjota Jumalalle tekoja: luopua omaisuudestamme, tehdä uhrauksia, nähdä vaivaa, kärsiä. Kaiken aikaa Jumala odottaa kuitenkin kuuliaisuuttamme ja luottamustamme. Hän mielistyy ainoastaan uskoomme.

 ”Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen; sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät” (Hebrealaisille 11:6).

 

Nyt vuoden 2022 alussa haluan hiukan jatkaa tätä kirjoitustani. Tämä edellä oleva on ollut luettavissa kahden vuoden ajan. Herättävätkö ne sinussa ajatuksia? Jokainen voi miettiä kysymystä ihan itsekseen. On eletty erikoista aikaa nämä kaksi viimeistä vuotta. Mitä vuosikymmenen jäljellä olevat vuodet tuovatkaan tullessaan? On hyvä, että sitä meidän ei tarvitse nyt tietää, vaan haluan siirtää ajatukset 5. Mooseksen kirjan lukuun 33:3

Tottumukseni mukaan heräsin uuteen vuoteen aikaisin. Ajattelin, että uuden vuoden alkajaiseksi avaan aivan ensin Raamatun ihan sattumanvaraisesti. Avautui kohta, joka on osa Mooseksen siunauksen sanoista ja samalla niitä viimeisiä sanoja ennen hänen kuolemaansa.


33:3 ”Hän rakastaa kansoja, kaikki niiden pyhät ovat sinun kädessäsi. He asettuvat sinun jalkojesi juureen, ottavat oppia sinun sanoistasi.”


Tässä se on: Jumala rakastaa kaikkien kansojen ihmisiä, mutta erityisesti niitä, jotka tunnustavat uskonsa Jeesukseen, kaiken elämän antajaan. Ja miten hänen omansa eli hänen pyhänsä käyttäytyvät? Heillä on aikaa pysähtyä ja kuunnella Hänen iankaikkisia sanojaan. Kaikki annetaan Sanan kautta. Tulee olla kuuliaisia ja luottaa Häneen, kuten Wilkerson edellä kertoi kirjoituksessaan. Samalla hänen pyhänsä oppivat, miten tulee vaeltaa puhtaalla tavalla meille suotua arvokasta elämää vuosikymmenen jatkaessa kulkuaan.


** ** **

Edellinen kirjoitukseni   Maa on sinisen jääkupolin alla https://jouninkootut.blogspot.com/2021/06/maa-on-sinisen-jaakupolin-alla.htmlEi kommentteja:

Lähetä kommentti