tiistai 22. syyskuuta 2020

Haluatko itsellesi uuden henkilötunnuksen?

 

Sain neljä päivää sitten seuraavan viestin:

”Eri seurakunnissa rukoillaan Suomen puolesta ja rukouspiireihin, raamattupiireihin ja muihin seurakuntien pienryhmiin lähetetään rukousaiheita tähän liittyen. Tuoreimpana on kansanedustaja Antero Laukkasen rukouspyyntö: "Hallituksen käsittelyssä on vanhemmuuden lakiesitys, jossa ei olisi enää sanoja isä ja äiti... alaikäinen voisi ilmoittaa vanhemmilleen, ettei ole tyttö vaan poika tai päinvastoin... henkilöllisyyslaista halutaan poistaa sukupuoli..." 

Tähän liittyen lähetän linkin kansalaisaloitteeseen.  Jos olet sen jo allekirjoittanut, lähetä linkkiä eteenpäin ystävillesi. Nyt on kiire, ettei mieletön uudistus toteudu!

 

Henkilötunnus aiotaan muuttaa sukupuolineutraaliksi

 

Sukupuolettomuutta tavoittelevan ideologian takia jokaisen suomalaisen henkilötunnus eli entinen sosiaaliturvatunnus muuttuu. Tämä siis koskee kaikkia. Vanhat tutut tunnukset mitätöidään jokaiselta. Uudessa henkilötunnuksessa ei näy sukupuoli eikä syntymäaika. Tarpeeton uudistus maksaa peräti miljardi euroa! Kansalaisaloitteella pyritään estämään tällainen mielettömyys.

Allekirjoita aloite ja jaa linkkiä eteenpäin. Nyt tarvitaan kunnon loppurutistus, sillä aloitteen läpi menemiseksi tarvitaan vielä noin 30 000 allekirjoitusta. Aloitteen määräaika umpeutuu 16. lokakuuta.

Linkin osoite: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/6455

 

Pääministeri Sanna Marinin hallituksen asettama työryhmä on jo esittänyt, että Suomessa otettaisiin käyttöön sukupuolineutraalinen henkilötunnus. Eikä kyseessä ole kansainvälinen linjaus, vaan yksinomaan nykyisen hallituksen ideologinen tavoite pienen marginaaliryhmän takia pienessä Suomessa.

Sukupuolineutraalisen ideologian lisäksi hallituksen työryhmä on perustellut uudistamistarvetta sillä, että numerot saattaisivat jossain tilanteessa loppua kesken. Ontuva perustelu aikana, jolloin Suomessa syntyvyys on alhaisimmalla tasolla 150 vuoteen. Myöskään maahanmuuttajien henkilötunnusten takia tuskin tarvitsee koko kansan henkilötunnukset vaihtaa.

Finanssialan keskusliitto on laskenut uudistuksen kustannuksiksi noin miljardi euroa. Myös Elinkeinoelämän keskusliitto ja työntekijäjärjestöt SAK, Akava ja STTK suhtautuvat uudistukseen varauksellisesti.

Sosiaali- ja terveysministeriö pitää henkilötunnuksen ongelmien selvitystyötä ja uudistuksen tavoitteita hyvinä, mutta tyrmää loppuraportissa ehdotetun ratkaisun. Raportti ei ministeriön mukaan tarjoa tarpeeksi perusteluita sille, miksi näin mittava uudistus olisi tarpeen, eikä sen mielestä nykyisen tiedon pohjalta olisi mahdollista aloittaa lainsäädäntövalmisteluita. Ministeriön mukaan on riski, että nykyjärjestelmän muuttaminen saattaisi johtaa suurempiin ongelmiin kuin hyötyihin.

Koronakriisin keskellä rahat pitäisi käyttää olennaiseen eikä kyseenalaisiin uudistuksiin, muistuttavat uudistuksen vastustajat. Kaikki mahdolliset taloudelliset resurssit tulee käyttää talouden jälleenrakentamiseen ja terveydenhoitoon.

Laitan lopuksi osuvan lainauksen ajan hengestä toimittaja Sanna Ukkolan kolumnista Iltalehdessä 25.6.2020: "Kieltä ja symboleita kirjoitetaan kiireellä uusiksi. Kaduille ilmestyy sukupuolineutraaleja liikennemerkkejä, joissa ihmiset ovat pallopäisiä hahmoja, kaupunki muuttaa ammattinimikkeet sukupuolineutraaleiksi, hallitus puuhaa keskellä koronakriisiä kovaa vauhtia kalliita sukupuolineutraaleja henkilötunnuksia."

 

PS. Ihmiset ovat heränneet tähän asiaan viimeisen neljän päivän aikana. Kun neljä päivää sitten allekirjoittajia oli noin 30 000, niin nyt niitä on lähes 49 000. Kansalaisaloitteen eduskuntakäsittelyyn tarvitaan 50 000 allekirjoitusta.

Sain tuttavaltani viestin liittyen henkilötunnuksen numeroiden loppumiseen: ”Monessa tietojärjestelmässä aikoinaan ohjelmointiin liian vähän kenttiä käyttöön, esim. auton rekisterinumeroinnissa. Ei ole mitenkään vaikea ohjelmoida käytössä olevia järjestelmiä niin, että kenttien suuruutta laajennetaan tai lisätään uusi kenttä. Näin saadaan lisää käyttöön joko numeroita ja lukuja eksponentiaalisesti lisää. Näinhän nyt pyritään tekemään, mutta ei siihen tarvita sukupuolineutraallisuutta!!


** ** **

Edellinen blogi: Salama iski Suomen kartan taivaalle kolme kertaa https://jouninkootut.blogspot.com/2020/08/salama-iski-suomen-kartan-taivaalle.html

Lisäksi erillinen kotisivuni jounin kootut löytyy täältä http://www.jouninkootut.info/Ei kommentteja:

Lähetä kommentti