tiistai 5. joulukuuta 2017

Suomalaisuudesta itsenäisyyspäivän aattona

5.12 Suomalaisuudesta itsenäisyyspäivän aattona: Itsenäisen Suomen juhlavuoden innoittamana kirjoitan tänne suomalaisten kaukaisesta historiasta, mistä vain harvat ovat tietoisia. Ei olla tietoisia, koska on aina niin, että jos tiettyjä asioita ei haluta tuoda esille julkisuuteen, niin eihän silloin niistä voi myöskään tietää mitään. Olen kirjoittanut tästä aiheesta jo yli viisi vuotta sitten ja käytän tätä kirjoitusta myös tämän blogin pohjana.

Useamman kerran vuosien mittaan olen päässyt huomaamaan sen, että monen uuden asian löytäminen ja käsittäminen lähtee avautumaan yllättäen ja suunnittelematta. On käynyt niin, että asiat ovat putkahtaneet eteeni tavalla tai toisella. Voisin käyttää sanaa ”sattumalta”, mutta en käytä, koska läheskään aina en usko ”sattumiin”.

Tämän kirjoituksen yhteydessä on monia vanhoja suomalaisuuteen liittyviä karttoja ja lisäksi lopussa niistä tekemäni youtube-video. Haluan nyt kertoa teille kaikille lukijoille, miten minut johdatettiin näiden karttojen pariin ja miten nämä kartat tukivat niitä monia kirjoituksia, joita olin aiemmin lukenut ja joista osa on sisällytetty tähän kirjoitukseeni.

Karttojen ”löytyminen” alkoi siitä, kun vaimoni toi vuoden 2011 syyskuussa kirjastosta minulle uutuuskirjan, jonka oli tehnyt tamperelainen tietokirja Jukka Nieminen. Se oli nimeltään Muinaissuomalaisten kadonnut kuningaskunta. Kirja on erittäin mielenkiintoinen monen asian suhteen. Mainittakoon esim. se, että Suomesta (lähinnä läntinen ja eteläinen Suomi) löytyy noin 200 kohdetta, joissa kirkkojen tai niiden vanhojen raunioiden välinen välimatka on 33 km. Tämä on aivan mieletön juttu, koska tämä on vastoin kaikkia matemaattisia todennäköisyyksiä. Tietokirjailija itse oli tehnyt tämän havainnon ”sattumalta” ja alkanut tutkia asiaa. Kirjan lopussa on tarkka luettelo näistä kirkkopaikoista karttakoordinaattien kanssa. Sama ilmiö löytyy myös luovutetun Karjalan alueelta. Kenelläkään ei ole minkäänlaista selitystä tähän outoon 33 kilometrin välimatkaan, johon kuuluu myös joukko Turun saaristossa sijaitsevia kirkkoja.

Luettuani kirjan kiinnostuin itsekin näistä ”kirkkomitoista”. Niinpä netissä Kansalaisen karttapaikassa karttoja tutkittuani löysin nopeasti kaksi uutta kirkkoa, joiden välimatka on tasan 33 km. Rautavaaran ja Valtimon kirkkojen välimatka on tasan 33 km. Olin yhteydessä tietokirjailijaan ja kerroin tästä löydöstäni. Samoihin aikoihin eräs ystäväni halusi ostaa itselleen ja tutulleen tämän uutuuskirjan. Tilasin ja maksoin, mutta jostain syystä vain toinen kirja saapui, vaikka molemmat oli lähetetty.

Olin jälleen yhteydessä tietokirjailijaan ja samalla silmäillessäni hänen ylläpitämäänsä muinaishistoriallista nettisivuaan havaitsin erään kirjoituksen yhteydessä yhden kuvan näistä historiallisista kartoista. Kun sitten muutaman päivän ajan selviteltiin tätä ”kirjasekaannusta”, niin kysyin häneltä, mistä nämä vanhat kartat löytyvät. Ne oli kuuleman mukaan löydetty Austinin yliopistosta Teksasissa USA:ssa. Niinpä sain linkin näihin karttoihin, jotka nyt muutamien vuosien ajan ovat tulleet yleiseen tietoon, jopa ”oppineiden” tietoisuuteen. Ja tämä kaikki alkoi siitä, kun vaimoni nappasi esillä olleen uutuuskirjan ja lisäksi tapahtui tämä kummallinen sekaannus kirjan oston yhteydessä. Jos näitä tapahtumia ei olisi ollut, niin eipä taitaisi olla tätäkään blogia!

Ja nyt varsinaiseen asiaan: Seuraavista linkeistä avautuu vanhoja historiallisia karttoja monien kansojen vaiheista. Karttojen lähteenä on tämä yli sata vuotta vanha englanninkielinen kouluille suunnattu historiallinen kartasto Public Schools Historical Atlas. Julkaisupaikkoina mainitaan kannessa Lontoo, New York ja Bombay. http://www.lib.utexas.edu/maps/historical/colbeck/title_page.jpg

Kartaston kansiesite
Maamme kouluissa ja yleisessä keskustelussa ei koskaan näytetä seuraavia karttoja, jotka ajoittuvat ensimmäiselle vuosituhannelle jälkeen Kristuksen syntymän. Ensimmäinen kartta on 300-luvulta, jolloin Rooman valtakunta jakaantui läntiseen ja itäiseen osaan. Kun katsomme tämän Euroopan kartan laajaa pohjoista osaa, niin näemme, että siellä on vain yhden kansan nimi, joka peittää koko alueen aina nykyisen Norjan rannikolta kauas itään nykyisen Venäjän alueelle. Tämän kansan nimi on Finnish Tribes eli Suomen heimot! http://www.lib.utexas.edu/maps/historical/colbeck/roman_empire_4_century.jpg

Kartta 300-luvulta. Kuvan voi klikata suuremmaksi
Noin 500 vuotta myöhemmältä ajalta on seuraava kartta vuodelta 814, jolloin Kaarle Suuri kuoli. Hän oli hallitsija, jota sekä Ranska että Saksa pitävät valtioidensa perustajana. Kartasta nähdään, kuinka eteläisen Ruotsin alueelta löytyy pieni alue, josta alkoi nykyisen Ruotsin syntyminen. Venäjää ei vielä ollut, mutta slaavien asuinalue alkaa Itämeren eteläosasta kohti itää ja pohjoista. http://www.lib.utexas.edu/maps/historical/colbeck/europe_814.jpg

Kartta vuodelta 814. Kuvan voi klikata suuremmaksi
Kartasta näkyy, kuinka Suomen heimot asuivat nykyisen Ruotsin alueella lukuun ottamatta eteläistä Ruotsia, Jäämeren rannikot olivat suomalaisten aluetta kauas itään päin ja etelässä Suomen heimojen asuinalue käsitti nykyisen Viron ja suuren osan nykyisen Latvian alueesta. Eteläinen asuinalue käsitti nykyisen Moskovan alueen. Olen kuullut kerrottavan, että Moskovan nimi tulee likaa (esim. likaista vettä) tarkoittavasta suomalaisesta sanasta moska. En tiedä, pitääkö tämä paikkansa. Joka tapauksessa Suomen heimot ovat olleet siihen aikaan maapallon pohjoisen alueen hallitsijoita! Kartta on tarkka esim. tuon Latvian alueen suhteen, sillä läheltä Riikaa Väinäjoen (nykyisin Daugava) varrelta löytyy Ykskylän muinainen pääkaupunki, josta kertoo paikkakunnalla oleva muistopatsas. Seuraavassa pieni lisätieto Ykskylästä: http://opsti.japo.fi/capitals/ikskile/ikskile.htm

"Ykköskylän" kyltti Latviassa Väinäjoen varrella
Ykskylä Riikan tuntumassa Latviassa on Liivinmaan ja sen liiviläisen kansan historiallinen pääkaupunki. Nimen sanotaan tarkoittavan yksinkertaisesti ykköskylää, eli pääkaupunkia. Ykskylän latviankielinen nimi on Ikskile, ainakin meille, joille latvian diakriittiset merkit ovat jääneet salaisuudeksi.

Monet historialliset seikat osoittavat vahvasti, että suomalaisista heimoista puhuttaessa on kyse itse asiassa Israelin kadonneista heimosta. Israel jakaantui 900-luvulla eKr kahdeksi kuningaskunnaksi. Pohjoinen alue käsitti kymmenen heimoa ja sen nimi oli Israelin kuningaskunta. Eteläisen alueen nimi oli Juudan kuningaskunta. 700-luvulla eKr. sen aikainen suurvalta Assyria hyökkäsi kymmenen heimon alueelle ja vei sen pakkosiirtolaisuuteen. Juudan kuningaskunta jäi yksin. Sata vuotta myöhemmin pakkosiirtolaisuuteen viety kansa oli hävinnyt alueelta Assyrian jouduttua hyökkäyksen kohteeksi. Minne kansa hävisi? Siitä antaa tietoa historiallinen Esran kirja:

”..Ja mitä tulee siihen, että näit hänen kokoavan itselleen toisen väkijoukon, joka oli rauhaa rakastava, nämä ovat ne kymmenen heimoa, jotka johdatettiin pois heidän omasta maastaan vankeuteen kuningas Hoosean päivinä, jonka assyrialaisten kuningas Salmaneser johdatti vankeuteen. Hän vei heidät joen yli ja heidät vietiin toiseen maahan. Mutta he tekivät tämän suunnitelman itselleen, että he jättäisivät kansakuntien joukon ja menevät vielä kauempaan maakuntaan, jossa ihminen ei ole milloinkaan elänyt, että edes siellä he voisivat pitää heidän asetuksensa, joita he eivät pitäneet omassa maassaan. Ja he menivät Eufrat-joen kapeiden käytävien kautta. Sillä tuohon aikaan Korkein teki merkkejä heille ja pysäytti sen joen kanavat, kunnes he olivat kulkeneet yli. Tuon maakunnan läpi oli pitkä matka kuljettavana, puolentoista vuoden matka, ja tuota maata kutsutaan nimellä Arzareth…” ( 2.Esra luvusta 13). (Huom! sana Arzareth tarkoittaa pelkästään ”toinen maa”)

Tämän kirjoituksen alussa olevista vanhoista kartoista käy ilmi, että suomalaiset heimot asuttivat yksin laajaa pohjoista aluetta aina 1000-luvun alkuun saakka. Esra kirjoitti, että he menivät alueelle, joissa ihminen ei ollut koskaan asunut. On tiedostettava, että Nooan aikaisen ihmiskunnan lähes täydellinen tuhoutuminen vedenpaisumuksessa, jossa vain kahdeksan ihmistä jäi eloon maapallolle, tapahtui Raamatun ilmoituksen mukaan n. 2300 vuotta eKr. Näin ollen vedenpaisumuksen ja Israelin kadonneiden heimojen häviämisen välistä aikaa on vain vähän yli 1500 vuotta. Ihmisiä ei ollut vielä paljon. Pohjoinen, kylmä ja ihmisen selviytymisen kannalta ankara alue oli vailla ihmisasutusta.

Nykyihmisen on vaikea uskoa näitä asioita lähinnä siksi, koska yleisesti hyväksytty evoluutio-oppi ja sen sisältämät sadat miljoonat vuodet ovat vieneet ihmisten ajatukset ja ymmärryksen pahasti hakoteille. Miksi näin? Jos Raamatun luomiskertomus hyväksyttäisiin, niin silloin jouduttaisiin hyväksymään myös kaikki se muu, mitä kirjaan on kirjoitettu. Ja sehän on kauhistus tämän päivän ihmisille, jotka haluavat ja luulevat päättävänsä itse elämästä ja kaikesta siitä, mitä siihen sisältyy. Kuitenkin evoluutio-oppi on sen järjen ja ymmärryksen perusteella, mikä ihmiselle on alun perin annettu, täysin mahdotonta.

”Jumala laajentakoon Jaafetin, ja asukoon hän (Hän tulee asumaan) Seemin majoissa” (1.Moos.9:27)

Tämä jae kertoo vedenpaisumuksen jälkeisestä uudesta ajasta ja koskee samalla tiettyjen kansojen nykyisiä asuinpaikkoja. Seem, Haam ja Jaafet ovat ne kantaisät, joista kaikki maapallon ihmiset ja kansat polveutuvat. Tutkijoiden mukaan eurooppalaiset polveutuvat Jaafetista. Lainaus Isosta Raamatun tietosanakirjasta: ”Jaafetin jälkeläisinä pidetään indoeurooppalaisia kansoja”. Israelilaiset polveutuvat Seemistä kuten monet muut Lähi-idän alueen kansat. Afrikkalaiset polveutuvat Haamista.

Indogermaanisten heimojen alkukotina pidetään Keski-Euroopan ja Etelä-Venäjän välistä aluetta ja suomalaisugrilaisten kansojen alkukotina pidetään lähes samoja alueita, joskin alue sijaitsee hieman pohjoisempana.

Josefus Flavius, roomalais-juutalainen historioitsija ensimmäisellä vuosisadalla, kertoo näistä Eufratjoen taakse paenneista heimoista: "Aasian ja Euroopan puolella on vain kaksi Roomalle alamaista heimoa, mutta kymmenen heimoa on Eufratjoen toisella puolella, ja he ovat valtava joukko, joiden lukumäärää ei osaa laskea." (Antiquities).

Perinteinen ja samalla väärä ajatus kristillisessä kentässä lähtee siitä, että juutalaiset ovat koko Israel. Tämän mukaan hajaannuksessa asuvat juutalaiset ovat Jaafetin perillisten asuinalueilla, esim. Venäjällä. Kuitenkin edellä mainittu Mooseksen kirjan jae ilmoittaa, että asia on päinvastoin: Jaafetin jälkeläiset asuvat ”Seemin majoissa”! Ainoastaan silloin, kun ymmärrämme sen Raamatun ilmoittaman asian, että koko Israel muodostuu kahdestatoista sukukunnasta, voimme käsittää tämän Mooseksen kirjan jakeen sanoman: Jaafetin jälkeläiset (slaavilaista alkuperää olevat venäläiset idässä ja ruotsalaiset lännessä) asuvat nyt niillä alueilla, jotka alun perin olivat Seemin jälkeläisten majoja eli asuinpaikkoja. Ne olivat niitä alueita, joille Israelin kymmenen heimon hajotetut ihmiset ajan saatossa levittäytyivät.

Tämän kirjoituksen alussa olevat kartat kertovat, ketkä asuttivat pohjoista asuinaluetta: He olivat suomalaisten heimoja. Nyt näiden suomensukuisten kansojen alueella valtaväestönä asuvat eri ihmiset kuten Raamattu jo kauan sitten ilmoitti. On sinänsä mielenkiintoista, että kartoissa käytetään nimitystä ”Suomen heimoja” (engl. Finnish tribes). Samoin Israelin kansaa Raamattu usein ilmaisee heimojen nimillä!

Näistä yllä olevista kartoista tein vajaa kaksi vuotta sitten YouTube- videon pelkän kamerakännykän avulla. Herätessäni eräänä yönä sain selkeän sisäisen kehotuksen tehdä näistä kartoista video. Herätessäni aamulla olin ihmeissäni, koska en ymmärtänyt ensin, miten kartoista on mahdollista tehdä video. Mutta sitten otin esille kamerakännykän ja päätin yrittää. Vaikeaahan se aluksi oli, mutta vapaapäivän kuluessa se lopulta onnistui, vaikka käytössäni ei ollut hienoja kuvausvälineitä.

Video, suomenkielinen otsikko   ”Suomen vanhat kartat vuodet 300-100” https://www.youtube.com/watch?v=uiJJ8_Ih8Pk

Sama video kuin yllä, mutta engl. otsikko  “Old maps of Northern Europe Finnish Tribes 300-1300 A.D” https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=eFygywLrqow

Video, vähän erilainen verrattuna edellisiin "Старые карты годы 300-1300" https://www.youtube.com/edit?video_id=gKQIlbnA64g

Pitäähän myös venäläisten tietää historiasta, siksi venäjänkielinen otsikko!

Karttojen ja edellä kerrottujen tietojen lisäksi myös kansojen geenit todistavat osaltaan siitä, mitä olen edellä kirjoittanut. Kun katsomme geenikartaaa, niin huomaamme, miten violetti väri ("N-geeni") voidaan löytää vain Suomen, Baltian ja Venäjän alueelta. Jos kuva näyttäisi erikseen Venäjän sisällä olevia sukulaiskansoja kuten komit, udmurtit ja marit, niin tämän violetin värin osuus olisi vielä suurempi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti