tiistai 2. tammikuuta 2018

Luomiskertomus on totta! M.O.T.

2.1 Luomiskertomus on totta! On ilo aloittaa uuden vuoden kirjoitukset tällä tärkeällä aiheella. Tämän blogini tiivistän heti alussa seuraaviin sanoihin: Maailmassa ei ole yhtään kristittyä, jos evoluutio-oppi on totta!

Kerron hyvin yksinkertaisella tavalla sen, että raamatullinen luomiskertomus on totta. Samalla se tarkoittaa sitä, että evoluutio-opilla ei ole mitään todellisuuspohjaa, vaikka se nykyisin esitetään ainoana oikeana totuutena lähes kaikkialla kuten kouluissa ja eri tiedotusvälineissä.

Luomiskertomus on totta! On siinä kova väite ja haasteellista todistaa oikeaksi. Näin varmaan moni ajattelee varsinkin, kun en tuo esille minkäänlaisia monimutkaisia biologiaan liittyviä yksityiskohtaisia esimerkkejä. Luomiskertomuksen puolustajat ja evoluutioteorian kannattajat väittelevät kirjoituksissaan jatkuvasti näistä asioista, joita näin nettiaikaan on löydettävissä runsaasti. Niihin en mene.

Tätä kirjoitusta ei ole kopioitu mistään muutamaa sanaa lukuun ottamatta. En edes tiedä, onko tällaista kirjoitusta tehnyt kukaan. Todennäköisesti on, sillä eihän tämä voi olla niin ainutlaatuinen. Ei vaan ole sattunut silmiini.

Tämä aihe ja tästä aiheesta kirjoittaminen on ollut jo kauan aikaa mielessäni. "Sitten joskus myöhemmin" - näin olen ajatellut ja samalla lykännyt asiaa tuonnemmaksi. Mutta nyt on sen aika, koska erityisesti viimeisten kuukausien aikana monissa kirjoituksissa on viitattu siihen, miten joku voi vielä näin nykyaikana uskoa raamatulliseen luomiskertomukseen. Tämä liittyy siihen, kun meillä nyt on tulevissa presidentinvaaleissa ehdokkaana henkilö, joka uskoo raamatulliseen luomiskertomukseen. Kirjoitukseni on samalla tukeni hänen puolestaan niitä ymmärtämättömiä arvostelijoita vastaan, joiden kohteeksi hän on joutunut julkisissa tiedotusvälineissä.

Kuten jo alussa kirjoitin, raamatullinen luomiskertomus on helppo todistaa oikeaksi seuraavilla sanoilla: Kristittyjä ei ole olemassa, jos evoluutio on totta! Siinä on kaikki oleellinen. Nämä sanat ravistelevat monen kohdalla oppimisen kautta muodostunutta ajatusmaailmaa, sillä kristittyjä eli uskovia ihmisiä näyttää kuitenkin olevan keskuudessamme.

Uskontoja on maailmassa ties miten paljon. Kristinuskossa ei kuitenkaan ole kyse uskonnosta vaan kuten sanasta ilmenee: uskosta. Itse asiassa usko ja uskonto ovat täysin vastakkaisia asioita, mutta meidän suomalaisten on tätä joskus vaikea ymmärtää, koska sanat ovat niin samankaltaisia. Sanojen ydin on siinä, että usko tekee ihmisen vapaaksi ja vastaavasti uskonto sitoo ihmisen.

Raamatun alkulehtien ilmoituksen mukaan Jumala loi kaiken elollisen ja elottoman. Viimeiseksi hän loi ihmisen, jonka sieraimiin puhallettiin Elämän Henki. Ensimmäinen ihminen Aatami (Adam) oli täten Jumalan henkinen olemus, jolla oli Hengen lisäksi ruumis ja sielu. Hänen sisimmässään oli myös Jumalan kaltaisia henkisiä ominaisuuksia, joita hän pystyi käyttämään. Syntiin lankeamisen jälkeen ihminen menetti nämä hengen ominaisuudet ja ihmisestä tuli kuolevainen.

Jeesus Kristus (oikealta nimeltään Yeshua Messiah) oli Adamin jälkeen ensimmäinen ihmisen poika, joka on Jumalan tarkoituksen mukaisesti täydellinen. Hän oli ilman Adamin lankeemuksen tuomaa tahraa, mikä periytyy sukupolvesta toiseen loputtomiin. Jeesus tuli ihmissukuun ihmissuvun ulkopuolelta. Hän tuli tuomaan takaisin sen elämän, mikä oli menetetty Adamissa.

Ihminen voi saada ikuisen elämän ainoastaan uskon kautta Jeesuksen. Kun ihminen kääntyy Jeesuksen puoleen, hän syntyy ylhäältä Jumalan Hengestä. Jeesuksen piti tulla maan päälle, koska Jumalan kuvan eli ihmisen piti päästä osalliseksi siitä Hengestä, minkä ensimmäinen ihminen pian luomisen jälkeen menetti. Jeesus vuodatti viattoman, tahrattoman verensä, kuoli ja nousi ylös. Kuoleman valta oli voitettu.

Maailmassa on paljon uskontoja, joiden seuraajaksi voi ryhtyä milloin ja miten vaan. Kristinuskossa on kaikki toisin. Kristityksi ei voi ryhtyä, ilmoittautua tai hakeutua. Kristityksi ei voi kouluttautua. Kristityksi synnytään ylhäältä Jumalan Hengestä, kuten jo edellä mainittiin. Mitään muuta oikotietä ei ole olemassa.

Älä kuitenkaan anna pettää itseäsi, sillä on olemassa massoittain ihmisiä, jotka ulkoisesti kertovat olevansa tai luulevat olevansa kristittyjä. Kuitenkin Uuden testamentin ilmoituksen mukaan kristittyjä olivat ne, jotka seurasivat Jeesusta. Ainoastaan heitä alettiin kutsua kristityksi. Muutosta tähän ei ole tapahtunut, vaikka aikaa on kulunut niistä päivistä lähes 2000 vuotta. Tullakseen kristityksi jokaisen tulee ensin syntyä ylhäältä.

Kymmenet ja sadat miljoonat kristityt eli uskossa olevat ihmiset todistavat elämällään, että Raamatun kirjoitukset ovat totta. Eläinten ja kasvien luominen kukin lajiensa mukaan, Adamin luominen, hänen rikkomuksensa, Jeesuksen neitseestä syntyminen ja hänen ristinkuolemansa ovat kristitylle itsestään selviä asioita. Vastaavasti nimikristityille näiden tapahtumien kieltäminen ei ole mikään ongelma.

Jos ensimmäistä ihmistä ei ollut eikä hänen syntiin lankeamistaan, niin silloin ei myöskään olisi tarvittu Jumalan Poikaa syntiemme sovittajaksi. Silloin meillä ei myöskään olisi mitään uskoa emmekä olisi osallisia Jumalan Hengestä. Silloin emme voisi olla kristittyjä tai toisella nimellä ilmaistuna me emme olisi uskovaisia. Silloin olisimme kuin pimeydessä kulkevia harhailijoita, jotka elävät sattumanvaraisessa maailmassa ilman toivoa tulevaisuudesta.

Kun ihmiset uskovat evoluutioon, niin silloin he samalla tietämättään kieltävät kristittyjen aseman. Toki tiedän, etteivät he näin ajattele, koska heiltä puuttuu ymmärrys kristinuskon perusasioihin. Mutta ehkäpä tämäkin kirjoitus herättää edes yhden lukijan siihen, että hän alkaa etsiä ja sitten jonain päivänä huomaa olevan kristitty.

Tiedän olevani kristitty, niinpä minun on äärimmäisen helppoa todeta, että evoluutio-oppi on vain harhaa. Tämä kavala uskomus on yksi suurimpia syitä siihen, miksi nykyajan ihminen haluaa elää lyhyen elämänsä ilman yhteyttä Jumalaan. Tosin eihän evoluutio edes ansaitse sitä asemaa, mikä sillä on, sillä sehän on vain teoriaa, mitä ei kuitenkaan ole todistettu todeksi. Vastaavasti maailmassa on satoja miljoonia kristittyjä, joten heidän olemassa olonsa todistaa raamatullisen luomiskertomuksen todeksi. Se ei olekaan mikään ihme, sillä Jumalan yksi nimistä on Totuus. Mitään suurempaa ei ole eikä voi olla olemassa.

Luomiskertomus on totta! M.O.T.Ja sitten vielä pieni lisäys siitä, miksi Jumalan luomistyöhön uskominen on ihmiselle niin vaikeaa. Tämä johtuu siitä, että Jumala on Henki. Tässä on se ihmisen ongelma, sen huomaamme myöhemmin. Raamattu kertoo selkeästi, että Jumala on Henki.

Entä ihminen? Ensin täytyy ymmärtää, että ihminen on sidottu kolmeen eri tekijään. Jotta nämä tekijät olisi helppo muistaa, niin voin kiteyttää ne kolmeen AAA-kirjaimeen.

Ensimmäinen A tarkoittaa ainetta. Ainetta on kaikki, mitä pystymme silmillämme näkemään. Myös ruumiimme (lihamme) on ainetta. Me ihmiset olemme sidottuja siihen.

Toinen A tarkoittaa aikaa. Olemme sidottuja myös aikaan. Aikaa emme voi muuttaa emmekä lisätä. Voimme elää vain tätä hetkeä, emme yhtään enempää tai vähempää. Aika on myös rajallinen, vaikka emme siitä paljon tiedäkään.

Kolmas A tarkoitus tarkoittaa avaruutta. Tosin sanana se on vähän huono, mutta kun se alkaa A-kirjaimella, niin olkoon sitten vaikka avaruus. Sanalla tarkoitan välimatkoja tai matkaa, miten vaan. Olemme sidottuja rajallisesti tiettyyn alueeseen, sen kauemmaksi emme voi mennä. Voimme mitata millien tuhannesosia ja vastaavasti toisena äärialueena ovat valovuodet.  

Entä Jumalan Henki? Mihin sen sijoitamme? Ymmärrän, että Henkeä ei voi sitoa mihinkään näihin alueisiin, koska Henki on meille ihmisille niin käsittämättömän suurta. Henkeä ei voida mitata. Niinpä kun ajattelemme luomiskertomusta, niin ainakin minun on helppo myöntää, että Jumalalle kaikki on mahdollista. Jumalan Hengen olemuksen ymmärtäminen on meille ihmisille täysin mahdotonta.


Lisäys 4.1 Tähän aiheeseen liittyy seuraava linkki, missä on syvällistä tietoa siitä, mitä on ihminen 

http://israelupdate.achlak.net/ihminen-ii/


Lisäys 10.1  Tämä kirjoitus hiukan tiivistettynä nyt myös Youtube-videona liitettynä kuviin, mitkä on kuvattu Pohjois-Norjassa. Videon pituus 5:45

https://www.youtube.com/watch?v=VJeKSmW189gPS. Aiheeseen liittyvää lukemista voi jatkaa alla olevia kommentteja lukemalla!
3 kommenttia:

 1. Kiitos hyvästä kirjoituksesta. Aihe on erittäin tärkeä nykyisenä ns tieteellisen tiedon aikakautena.

  Luomiskertomus on totta, evoluutio-oppi on valhetta. Niin se on! Ihmisillä tosin on tapana 'leiriytyä' jonkin tietyn esitetyn opin käsityksen kannattajaksi, tehdä vastakkainasetteluja, jotta asioista voidaan keskustella. Uskovat valitsevat luomisopin leirin, ja ei-uskovat evoluution leirin. Ihan hyvä alku, mutta mikä sitten onkaan koko totuus luomisesta ja evoluutiosta? Kuka siis ymmärtäisi Luojan mielen? Tietysti Jumalan Henki ainoastaan!

  Luomiskertomuksessa on ikäänkuin kaksi erillistä tarinaa. Ensin kaikki luodaan kuudessa päivässä, ihminen viimeisenä. Sitten aletaankin puhua toiseen kertaan maan, taivaan ja ihmisen luomisesta, muovaamisesta. Jumalan muovasi Adamin ja myöhemmin Eevan. Siitä alkoi ihmissuvun tarina, ikäänkuin kuudes päivä vähitellen etenevänä. Eräänlainen kehitystarina, jota monet virheellisesti myös evoluutioksi kutsuvat. Ajanjaksoista en osaa sanoa, mutta sattumaa se ainakaan ei ole.

  Jotkut virheellisesti opettavat, että toinen luomiskertomus vain tarkentaa ensimmäisen tapahtumia. Kuitenkin on niin, että ensimmäinen luominen voidaan myös ymmärtää Jumalan iänkaikkisuudessa tapahtuvaksi. Toinen luominen voidaan ymmärtää iänkaikkisuuden luomistyön alasheittämisenä tähän aineelliseen, ajalliseen ja avaruudelliseen AAA-todellisuuteen. Jos katsotaan maailman koko ajallista historiaa, niin on se ymmärrettävä ainoastaan jo aiemmin luodun vähittäisenä esiintuomisena tähän maailmaan. Näin Jumalan tahto vähitellen toteutuu, ja toisaalta mikä ei ole Jumalasta katoaa.

  Ajatellaan luomisen esimerkkinä yksittäisen uskovan ihmisen uudelleensyntymistä Jumalan Hengestä. Ensiksikin Jumala on iänkaikkisuudessa ennaltamäärännyt jonkun ihmisen omaksi lapsekseen, luonut omaksi kuvakseen. Sitten ajassa tämä ihminen syntyy lihassa, mutta lankeaa ja tekee syntiä. Ei siis todellakaan ole Jumalan Kuva, jollaiseksi Jumala hänet on tarkoittanut. Jumalalla on kuitenkin pelastussuunnitelma, evankeliumi, tälle ihmiselle. Jeesus Kristus kuoli, jotta eläisimme! Uskon kautta vanha ihminen voi kuolla itselleen, ja ihminen syntyä uudesti Hengestä. Ihminen voi sitten alkaa elämään uskossa pyhää elämää. Lihassa hän tosin vieläkin lankeaa, mutta Jumalan voimasta ja armossa nousee uudelleen. Ja lihassa jokainen ihminen vielä lopulta kuolee. Mutta lopullisesti ja todellisesti Jumalan luomistyö tulee tuossa ihmisessä esiin silloin, kun Jeesus palaa noutamaan omiaan ja he saavat uuden iänkaikkisyysruumiin, jossa ei enää ole syntiä eikä vaivoja oleva. Sellainen samanlainen kuin Herralla Jeesuksella oli kirkastettuna ja ylösnousseena!

  Tälläinen on siis yksittäisen uskovan 'luomiskertomus'. Kukin voi miettiä onko koko maailman luomiskertomus samanlainen. Ainakin Jumalan esittämän luomiskertomuksen pitäisi olla parempi lähtökohta kuin ns tiedemiesten esittämä maailman luomiskertomus, vaikka siitäkin saattaa totuudenjyväsiä löytyäkin. Maailman Luomiskertomuksen oikean eli raamatullisen ymmärtämisen kautta mahdollisimman moni ihminen voisi paremmin ymmärtää kuinka syntyä itsekin uudesti Jumalan Hengestä eli pelastua.

  Jos ei ihminenkään vielä ole täydellinen, niin ei myöskään näkyvä maailma ole kaikkine kauheuksineen ja mullistuksineen sellainen kuin Jumala sen iänkaikkisuudessa on luonut. Vaikka kaikki on hyvää, mitä Jumala on luonut, vielä se ei sitä silmiemme edessä todellakaan ole, mutta on totisesti pian oleva niin kuin seuraavat jakeet kertovat, jos vain uskot niihin...

  Room 8:19-23 Koko luomakunta ikävöi ja odottaa hartaasti Jumalan lasten ilmestymistä. Luomakunta on näet alistettu katoavaisuuden valtaan, ei omasta tahdostaan vaan alistajan, kuitenkin sen toivon varaan, että itse luomakuntakin vapautetaan turmeluksen orjuudesta Jumalan lasten kirkkauden vapauteen. Me tiedämme, että koko luomakunta yhdessä huokaa ja on synnytystuskissa aina tähän hetkeen asti. Eikä vain se vaan myös me, joilla on Hengen esikoislahja, huokaamme sisimmässämme ja odotamme lapseksi ottamista, ruumiimme lunastusta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos palautteesta!

  Olen itsekseni usein ihmetellyt, miksi raamatullista luomiskertomusta ei perustella meidän uskoontulleiden ihmisten kautta. Siksi täytyi tehdä tämä kirjoitus. Koska juttuhan on niin, että juuri meidän elämämme osoittaa kiistatta sen, että luomiskertomus on totta. Tämä tuli toteen näytetyksi kirjoitukseni kautta. Jumalan Henki on kaiken tämän todistaja.

  Minua hämmästyttää myös suuresti se, että suuret kirkkolaitokset ja myös monet vapaat suunnat liputtavat evoluutio-opin puolesta myös johtajiensa välityksellä. Luulisi heidän ymmärtävän kristillisen uskon perusteita edes sen verran. On sääli, että myös seurakuntia johdetaan nykyisin niin usein maailman hengen kautta. Tämä on todella surullista. Ja sitten ihmetellään, miksi olemme niin heikkoja...

  Yritin harkita jokaisen sanan tarkkaan mahdollisimman lyhyesti tehdessäni kirjoitusta. Siellä on kuitenkin lause "koska Jumalan kuvan eli ihmisen piti päästä osalliseksi siitä Hengestä", mikä vaatii tarkennuksen.

  Emme todellakaan ole enää se Jumalan kuva, kuten Timo kommentissaan sanoi. Ainoastaan ensimmäinen luotu ihminen oli Jumalan kuva. Ilmaisin asian huonosti. Tarkoitus oli sanoa, että meitä ollaan vasta palauttamassa siihen Jumalan kuvan asemaan. Ehdoton edellytys tähän on se, että synnymme hengestä tämän maan päällisen elämämme aikana ja tämä täydellinen Jumalan kuva tulee lopullisesti ilmi vasta sitten, kun tämä nykyinen maailman aika päättyy.

  Kommentoija toi esille roomalaiskirjeen sanat. Koska olen mieltynyt aramean käännökseen, jota pidän aitona alkuperäisenä sanana, niin laitan sen tähän esille. Siinä tulee esille sanat "siihen päivään saakka". Juuri nämä sanat ilmaisevat, milloin uskovainen ihminen muuttuu täydelliseksi Jumalan kuvaksi.Yksi tietty tuleva päivä muuttaa kaiken täydelliseksi.

  …Sillä koko luomakunta odottaa ja toivoo sitä Jumalan lasten ilmestymistä. Sillä luomakunta on tehty alamaiseksi turhuudelle, ei hänen tahdossaan, vaan hänen tähtensä, joka sen alisti, sitä toivoa varten. Että myös se luomakunta vapautettaisiin turmeluksen orjuudesta, Jumalan lasten kirkkauden vapauden kautta. Sillä me tunnemme, että koko luomakunta huokailee, ja on synnytystuskissa, siihen päivään saakka. Eikä yksin nämä, vaan myös me, joissa on se hengen johtajuus, mekin huokailemme sieluissamme, ja odotamme sitä lapseksi asettamista ja meidän ruumiidemme lunastusta. – Room.8:18-23 aramea

  Mitä tulee siihen, kun kirjoituksessani käytin AAA-ilmaisua, niin siihen vähän taustaselitystä: Yli 10 vuotta sitten ollessani sain tällaisen ymmärryksen tiivistää asia yksinkertaiseen muotoon. Tämä tapahtui ollessani yksin vuoteellani. Olin valveilla ja nämä saamani ajatukset jäivät mieleeni pysyvästi. Vasta nyt ensimmäistä kertaa käytin niitä kirjoituksissani. Oli varmaan tullut sen aika...

  Ja lopuksi: Antakaa palautetta jos siltä tuntuu. Eri mieltä oleminen on sallittua, koska sitä kautta voi oppia uutta...

  VastaaPoista
 3. Luomisopin hyväksyminen on tärkeää, koska se on osa Raamattua, ja koko Raamattu on kirjoitettu ihmiselle opetukseksi, nuhteeksi ja ojennukseksi Jumalan mielen mukaiseen elämään. Siten myös luomiskertomus opettaa meitä, kuinka pääsemme takaisin Jumalan yhteyteen Jeesuksen Kristuksen kautta. Siinä ei ole todellakaan kerrottu kaikkea ja jokaista yksityiskohtaa kuinka maailma fysikaalisesti, biologisesti tai psyko-sosiaalisesti toimii eikä ole tarkoituskaan. Siinä on kuitenkin kerrottu meille se tärkein.

  Tiedemiesten kehittämä evoluutio-oppi ja kosmologia on sen sijaan humanismia, joka ylistää ihmisen omaa viisautta, ja joka pyrkii tekemään tyhjäksi koko Jumalan olemassaolon. Maailma varmaankin toimii tiettyjen matemaattisten yms lainalaisuuksien mukaisesti, mutta Raamatun opetus ihmisviisaudesta on melkoisen ankara... Ihminen ei viisaudessaan oppinut tuntemaan Jumalaa (vaikka olisi voinut), sen tähden Jumala julisti hulluutta eli ristiinnaulittua Kristusta, jonka kautta ihminen voi pelastua ja johon on kätkettynä kaikki ihmisen ja kaikki maailmankaikkeuden salaisuudet. Jos siis haluat tulla viisaaksi, usko Jeesusta älä tiedemiehiä. Raamattu sanoo, että viisaaksi voi tulla ainoastaan tulemalla ensin tyhmäksi eli luopumalla kaikesta ihmisviisaudesta, jota meille on koko elämämme ajan opetettu. On hyväksyttävä, että Jumala on niin suuri, että Hänen hulluutensa on ihmisen viisautta suurempi. (kts. 1 Kor 1:18-31 , 1 Kor 2:1-16)

  Jos todella haluaa ymmärtää maailma ja maailman Luojaa, on aloitettava Raamatun luomiskertomuksesta eikä tiedemiesten viisailta näyttävistä kosmologisista tai evoluutioteorioista.

  VastaaPoista