lauantai 15. helmikuuta 2020

Suomalaiset asuttivat Moskovan ja Kremlin alueen


Tämä kirjoitukseni aihe eri otsikon alla on ollut esillä blogissani jo tammikuusta lähtien, mutta laitan sen uudelleen esille. Venäjän lehdissä kerrottiin jo elokuussa 2019 tuoreista arkeologisista löydöistä, joiden mukaan suomalaiset ovat Moskovan ensimmäisiä asuttajia. Ja kaiken huipuksi Venäjän ydin, Moskovan Kremlin hallintorakennukset ovat varhaisen suomalaisasutuksen päällä! Tutkimukset jatkuvat siellä.
Kuvassa on Moskovan Kreml, josta käsin hallitaan laajaa Venäjän maata. Vieressä lipuu hiljalleen Moskova-joki. Lähes 40 vuotta sitten elokuun 1.päivänä vuonna 1980 noin klo 17.15 paikallista aikaa juoksin joen suuntaisesti olevien rakennusten editse. Alueella ei ollut näkyvissä ketään ulkopuolisia ihmisiä.

Marraskuussa 2019 Kremlin arkeologisista löydöistä kirjoitettiin yksityiskohtaisesti Venäjän historiaa tutkivalla sivustolla, siinä mainitaan myös presidentti Putin. Artikkeli on käännetty suomeksi. Siitä ja laajemmin siitä aiheesta voit lukea tammikuun blogistani "Suomalaisten alkuperän salaisuus avautuu". Sen lopussa on tarkempi kuvaus myös edellä mainitusta vuoden 1980 tapahtumasta:


Suomessa tästä Moskovan alueen suomalaisuudesta en ole nähnyt yhtään uutista lehdissä enkä missään muussa mediassa. Miksi tästä aiheesta ei kerrota? Asia vaietaan ehkä sen takia, että lehdillä on paljon tärkeämpää ja kiinnostavampaa kerrottavaa. Täytyyhän lukijoiden tietää, kuka suomalainen julkisuuden henkilö tai amerikkalainen Hollywood-tähti on jonkun kanssa tai sitten erosi hänestä. On myös tärkeää tietää ihan television kuvan välityksellä, kuka suomalainen NHL-jääkiekkoilija sai edellisenä yönä syöttöpisteen tai jopa laukoi maalin vastustajan maaliverkkoon. Vähäpätöisistä historian tapahtumista ei tarvitse kertoa mitään, vaikka ne liittyisivät kansamme alkuperään. Silloin kaikki on hyvin?1 kommentti:

  1. Terve Jouni! Mielenkiintoista luettavaa jälleen. Jatka kirjoittamista, toivoo Veijo Manninen.

    VastaaPoista