maanantai 23. marraskuuta 2020

Simpsonit ennustaa USA:n sisällissodan

 

Tämä on video on nimeltään The Simpsons Election Day 2020 Predictive Programming”

eli suoraan suomeksi Simpsonien vaalipäivä 2020 Ennakoiva ohjelmointi”. Tarkastelen tätä videota tässä kirjoituksessa.

 

https://www.youtube.com/watch?v=YFnTRslX1rQ

 

Kuuluisa amerikkalainen televisiosarja Simpsonit ennustaa USA:n sisällissodan alkavan tammikuussa 2021.  En ota kantaa siihen toteutuvatko nämä Simpsonin kertomat asiat, koska en tiedä. Ehkä Simpsonit eivät olekaan ennustajia, vaan valmistavat ihmisiä siihen, mitä tulee tapahtumaan? Maailma ja sen meno on mennyt niin kummalliseksi, ettei sitä pysty edes kuvailemaan.

Simpsoneilla on melkoinen maine ennustajina, koska sarjoissa on vuosikymmenten aikana ilmoitettu tulevista tapahtumista ainakin 12 kertaa. Näistä mainittakoon mm. syyskuun 2001 pilvenpiirtäjien romahtaminen New Yorkissa ja Trumpin valinta presidentiksi nimeä myöten jo 2000- luvun alussa. Viimeisimpänä on Ranskan laajat keltaliivimielenosoitukset, jotka kerrottiin Simpsoneissa paljon etukäteen. Näistä ei sen enempää. Simpsoneiden ”ennustuksissa” on myös paljon sellaisia asioita, jotka ovat jääneet pelkiksi kuvitteellisiksi tarinoiksi.

Videon kesto on 2.24 min. josta 1.50 on alkuperäistä ja viimeiset puoli minuuttia lisättyä tietoa alkuperäiseen Simpsoneihin. Ja juuri tämä videon lisäys on tärkein syy tämän jutun kirjoittamiseen.

Jostain luin, että uuden Simpson-esityksen suunnittelu alkaa jopa puoli vuotta aiemmin, joten se ei ole aivan lyhyessä ajassa tehty uusi ohjelma. Video alkaa vaalipäivästä, joka oli marraskuun 3. päivä. Toinen ehdokas on Trump ja toinen ”Someone/Anyone eli jokin muu (0.04). Tämä paljastaa sen, että Simpsoneiden jakso on suunniteltu joskus keväällä ennen Bidenin valintaa viralliseksi ehdokkaaksi. Nimet Biden /Harris näkyvät aivan alussa kaupunkikuvassa, mutta ne on luultavasti liitetty siihen ennen julkaisua.

Sanat ”Demokratia loppuu” löytyy kohdasta 0.06. Tämä on lähellä toteutumista, sillä monien uutisten mukaan demokratia on nyt koetuksella.

Videolla USA:n sisällissota alkaa kohdassa 0.30.  Jopa sisällissodan alkamispäivä on ilmoitettu! Se on 20.1.2021 eli juuri sinä päivänä kun USA:n nykyinen presidentti Trump asetetaan toiselle kaudelle presidentiksi tai sitten hänen vastaehdokkaansa Biden. Videon ulkopuolisena tietona kerron, että englannin sana trump tulee latinan ”voittoa” triumph tai ”voittokulkuetta” merkitsevästä triumphus – sanasta (lähde: wikipedia). Jos nimi on enne, niin silloin Trump on vahvoilla jatkamaan toiselle kaudelleen.
Sitten videolla liikkeelle lähtee neljä hevosta 0.34, joiden ratsastajat kantavat kylttejä kuten pestilence = rutto, famine = nälänhätä ja war = sota. Nämä ovat tuttuja sanoja Ilmestyskirjan kuudennesta luvusta, jossa kerrotaan neljän hevosen lähdöstä kulkemaan pitkin maailmaa. Ne kertovat siitä, että koko maailma joutuu kohtaamaan ahdistuksen ajan.Maskia naamallaan pitäviä ihmisiä jahdataan alkaen kohdasta 0.42. Mitä silmälasien rikkoontuminen tarkoittaa tässä kohdassa, sitä en ala arvailemaan.
Koska en osaa puhuttua englantia riittävän hyvin, niin en osaa kertoa, mitä kaikkea muuta videolla kerrotaan.

Tämän videon kirjoitetut sanat tulevat esiin alkaen kohdasta 2.00, jotka olen kääntänyt suomeksi. Videon korostetut sanat on alla olevaan käännökseen merkitty punaisella. Itse asiassa alla olevat sanat liittyvät myös suureen sisäiseen taisteluun. Ehkä ihmettelet, mutta selitän tämän luettuasi ensin nämä sanat

 

1 ”Veljet, minä johdatan teidät tuntemaan sen evankeliumin, jonka minä teille julistin, jonka te myöskin olette ottaneet vastaan ja jossa myös pysytte
2 ja jonka kautta te myös pelastutte, jos pidätte siitä kiinni semmoisena, kuin minä sen teille julistin, ellette turhaan ole uskoneet. 
3 Sillä minä annoin teille ennen kaikkea tiedoksi sen, minkä itse olin saanut: että Kristus on kuollut meidän syntiemme tähden, kirjoitusten mukaan,
4 ja että hänet haudattiin ja että hän nousi kuolleista kolmantena päivänä, kirjoitusten mukaan  (1.Korintolaisille 15:1-4)

13 Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti
14 sen, joka on meidän perintömme vakuutena, hänen omaisuutensa lunastamiseksi - hänen kirkkautensa kiitokseksi (Efesolaisille 1:13-14)

Sanat ovat kristinuskon ydinsanomaa. Mutta ennen kuin nämä sanat tulevat ihmisille eläviksi, osaksi ihmisten elämää, niin se ei ole tapahtunut ilman kamppailua. Jokainen näiden sanojen löytäjä on joutunut tekemään oman henkilökohtaisen ratkaisun. Uskoontuloa edeltää oma sisäinen kamppailu, eräänlainen ”sisällissota” itsensä kanssa.

Maallisessa sisällissodassa kaikki ovat tavalla tai toisella häviäjiä. Sen sijaan Ihmisen sisällä käytävä taistelu on erilaista. Ja näissä ihmisen sisällä tapahtuvissa taisteluissa on myös jonkin verran - tosin vähäinen määrä - todellisia voittajia: He ovat niitä, jotka rohkenevat tehdä oikean ratkaisun liittyen yllä mainittuihin uskon perusasioihin. He eivät koskaan joudu kohtaamaan lopullista kuolemaa, vaikka myös he joutuvat kohtaamaan fyysisen kuoleman kaikkien muiden ihmisten tavoin.

Kristus on kukistanut oman kuolemansa ja ylösnousemuksensa kautta kuoleman vallan, jotta meillä olisi ikuinen elämä. Juuri tästä asiasta edellä olevat kirjoitukset kertovat.

 

Laitan tähän esille kolme blogia, jotka olen kirjoittanut liittyen tähän Simpsonit- aiheeseen:

1) Asterix-lehti kirjoitti etukäteen jo vuonna 2017 koronaviruksesta, joka kohtaa Italiaa. Löytyy täältä https://jouninkootut.blogspot.com/2020/03/asterix-lehti-oli-koronaviruksen.html

2) Simpsoneissa kerrotaan neljästä hevosesta ja ratsastajien käsissä olevista kylteistä. Tähän liittyy tämä kirjoitus https://jouninkootut.blogspot.com/2020/04/kaksi-nakya-ruoka-ja-tavara.html

3) Ja sitten tietenkin edellinen marraskuun blogini liittyen USA:n vaaleihin. Katso myös kirjoituksen alla olevat kommentit, joita sinne on laitettu minun ja lukijoiden lisäyksinä, tällä hetkellä 11 kommenttia https://jouninkootut.blogspot.com/2020/04/kaksi-nakya-ruoka-ja-tavara.html


** ** **

Edellinen blogi: Riemua pahojen miesten poistuessa https://jouninkootut.blogspot.com/2020/11/riemua-pahojen-miesten-poistuessa.html

 

Lisäksi erillinen kotisivuni jounin kootut löytyy täältä http://www.jouninkootut.info/Ei kommentteja:

Lähetä kommentti