perjantai 11. elokuuta 2017

Shamanismi-kurssi ja voimaeläimet


11.8. -17 Shamanismi-kurssi ja voimaeläimet: Myös täällä itäisessä Suomessa järjestetään monenlaisia tapahtumia eri kohderyhmille. Ihmiset ovat kiinnostuneita hyvin erilaisista asioista. Yksi tällainen tapahtuma oli heinäkuun loppupuolella täällä Nurmeksessa. Hyvärilän Nuoriso- ja matkailukeskuksessa pidetyn kurssin aiheena oli shamanismi. Oman elämäsi shamaani-kurssi pidettiin viikonlopun aikana, josta sitten paikallislehti Ylä-Karjala teki 3.8 sivun jutun otsikolla ”Tasapainossa pysyttelyä”, alaotsikkona oli ”Hyvärilässä pidetyllä shamaanikurssilla tehtiin mandala eli uhrimatka ja shamaanirumpumatka”.

Otin tästä paikallislehdestä kaksi eri kuvaa, missä on toimittajan kirjoitus kokonaisuudessaan esillä. Klikkaamalla kuvia ne suurenevat sen verran, että tekstin voi lukea.


Nähtävästi toimittajaa alkoi tämä shamanismi, mikä on yksi noituuden ilmentymismuoto, kiinnostaa niin paljon, että hän neljä päivää myöhemmin 7.8 kirjoitti uuden erillisen kirjoituksen tästä Oman elämäsi shamaani-kurssista. Kirjoitus oli esillä lehden toisella sivulla lehden pääkirjoituksen alapuolella. Kirjoituksen otsikko kertoo paljon kirjoittajan omasta kokemuksesta: ”Ehkä olen nyt tasapainoisempi ja löytänyt voimaeläimeni”. Tämän kirjoituksen voi lukea seuraavasta alla olevasta kuvasta:


Täällä Suomessa shamanismiin eksyneiden ihmisten pääkanava näyttää olevan Lehto – Suomen luonnonuskontojen yhdistys. He itse osaavat parhaiten kertoa siitä, mistä shamanismissa on heidän mielestään kyse. Seuraavassa on linkki heidän sivuilleen http://www.lehto-ry.org/shamanismi.html

Kun lukee heidän opinkappaleitaan, niin silloin pääsee ymmärtämään paremmin sitä kurssin sisältöä, mistä paikallislehden toimittaja kertoi. Toimittaja kirjoitti hyvin juttunsa ja käytti juuri niitä oikeita termejä ja ilmaisuja, mitkä sisältyvät shamanismiin.

Shamanismissa on kokonaan kyse vieraasta henkimaailmasta. Ilman henkimaailmaa ei ole shamanismia. En kirjoita mitään koostetta toimittajan kirjoituksista, vaan otan esille vain tärkeimmän yksityiskohdan. Shamanismissa on tärkeintä löytää itselleen oma voimaeläin. Ainoastaan tähän yhteen sanaan pohjautuu tämän kirjoituksen loppuosa.

Voimaeläimen löytäminen tarkoittaa samaa kuin oman henkioppaan löytäminen, jonka kanssa sitten kuljetaan yhdessä. On mielenkiintoista, että toimittaja toisessa kirjoituksessaan kertoo, että hän oli mahdollisesti löytänyt omaksi voimaeläimekseen suden. Siis suden, nehän ovat monille niin tuttuja eläimiä täällä itärajan läheisyydessä! Toimittaja kertoo, miten myös hän oli asettunut kurssin aikana patjan päälle makuulle. Taustalla kuuluneen kovan rummutuksen aikaan hän sai sitten nähdä suden, mikä lienee nyt hänen oma voimaeläimensä eli hänen henkioppaansa. Toimittajan loppusanat kertovat paljon: ”Ehkä olen nyt tasapainoisempi ihminen ja voin luottaa siihen, että rinnallani kulkee aina susi, vaikka en sitä tiedostaisikaan”.

Jumalan ihmisille antamat pyhät kirjoitukset (lue: Raamattu) kertovat myös susista. Raamatun kuvaannollisessa kielessä susi tarkoittaa eksyttäjää ja tuhoajaa. Tämä ilmenee mm. seuraavista lauseista:

”Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammasten vaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia.” – Matteus 7:15

”Minä tiedän, että minun lähtöni jälkeen teidän keskuuteenne tulee julmia susia, jotka eivät laumaa säästä.” – Apt. 20:29


Shamanismi on taikuutta ja noituutta, mikä kiehtoo nykyajan ihmisiä. Eipä siis ole ihme, että tällaisia kursseja järjestetään jopa täällä "syrjäalueilla". Kyse on hyvän ja pahan välisestä taistelusta. Taistelua ihmisten sieluista käydään aina näkymättömässä henkimaailmassa. Sielun vihollinen pukeutuu valkeuden enkeliksi ja sen tarkoitus on estää ihmisen henkilökohtaisen Jumala-yhteyden syntyminen. Samalla estyy ikuiseen elämään pääsy.


Jumalan sana varoittaa ja tuomitsee kaiken noituuden ja taikuuden. Noituus on kuoleman synti, sen harrastajat eivät peri Jumalan kuningaskuntaa (Gal.5:20-21). Suuri osa tämän päivän ihmisistä ei tunne lainkaan sitä, mitä Raamatussa kerrotaan. Niinpä ilman häpeää voidaan avoimesti kertoa omista kiehtovista henkimaailmakokemuksista. On lukijoita, jotka kiinnostuvat aiheesta ja näin eksytys etenee, jos varoittajia ei kohdalle osu. Kristityn ihmisen vaellukseen sisältyy myös varoittajana oleminen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti