perjantai 6. heinäkuuta 2018

21 kuvaa Mooseksen ajan maisemista

Tämä on kooste kolmesta erillisestä aiemmin esillä olleesta blogistani. Vain harvat lienevät tietoisia näistä kuvista, koska eihän näitä kuvia haluta tuoda yleiseen tietoon.


4.5.-17 Kuvia Mooseksen ajan maisemista osa 1: Täältä löytyy kuvia niiltä alueilta, missä aikoinaan oltiin näkemässä ja kokemassa ihmiskunnan ihmeellisimpiä asioita. Israelin kansan lähtö Egyptistä ja sitä seurannut 40 vuoden erämaavaellus on jättänyt jälkensä, mitkä voidaan nähdä vielä tänäänkin. Suuri osa ihmisistä ei usko Kirjoituksiin eli Raamattuun. Seuraavat 21 kuvaa antavat kaikille epäilijöille hyvän perustan päivittää omaa ajatusmaailmaa. Osa kuvista on otettu satelliittien kautta. Kuvia voi suurentaa klikkaamalla niitä.


Kuva 1: Etham oli Israelin kansan toinen levähdyspaikka Egyptistä lähdön jälkeen. Lähtöpaikka Niilin suisto näkyy vihreänä vasemmassa yläkulmassa, oikealla alareunassa on Punainenmeri, jota kohti kansan vaellus suuntautui.



Kuva 2: Nuweiban hietikko, jonne Israelin kansa leiriytyi ennen meren ylitystä, näkyy kuvassa selkeästi Punaisenmeren länsirannalla. Samoin kuvasta on helppo nähdä sola, wadi, jota pitkin kansa tuli vuoristoisen alueen läpi. Nykyisin siinä on maantie. Israelin Eilat ja Jordanian Agaba sijaitsevat Punaisenmeren pohjoispäässä.



Kuva 3: Tälle laajalle tasaiselle hietikolle Israelin kansa saapui ja teki leirin ennen Punaisenmeren ylitystä. Kansa ei voinut paeta mihinkään suuntaan, koska sivulla oli jyrkät vuoret ja toisella puolella meri. Takana odotti suuri Egyptin sotajoukko. Taustalla näkyy sola, jota pitkin kansa saapui meren rannalle.


Kuva 4: Punaisenmeren ylitys kaaviokuvana Nuweibasta Midianin, nykyisen Saudi-Arabian rannikolle. Rantojen välinen matka on noin 12 km. Kuningas Salomo pystytti myöhemmin molemmille rannoille korkeat pilarit. Egyptin rannalla pilari on yhä pystyssä, saudit ovat hävittäneet sen omalta rannaltaan.



Kuva 5: Punaisenmeren ylityspaikan pohjasta löydettyjä korallisoituneita hevosrattaiden pyöriä, jotka jäivät meren pohjaan koko Egyptin armeijan hukkuessa ajaessaan takaa Israelin kansaa. Tällaisia jäännöksiä on löytynyt paljon, joita The Exodus Case-kirja esittelee värikuvina.


Kuva 6: ”Sitten he tulivat Eelimiin; siellä oli kaksitoista vesilähdettä ja seitsemänkymmentä palmupuuta. Ja he leiriytyivät siellä veden ääreen." (2.Moos.15:27) Tänä päivänä tässä paikassa on yhä 12 vesilähdettä, mutta palmupuita on enemmän kuin 70. Elim oli Israelin kansan kahdeksas leiripaikka.



Kuva 7: Halkaistu kallio Refidimissä. "Katso, minä seison siellä sinun edessäsi kalliolla Hoorebin luona; lyö kallioon, ja siitä on vuotava vettä, niin että kansa saa juoda." Ja Mooses teki niin Israelin vanhimpain nähden. (2.Moos.17:6) Nyt myös saudit ovat tutkineet tätä aluetta. Tämä on saudien ottama kuva, mikä löytyi saudien omilta sivuilta. Kallio on noin 20 metriä korkea. Kallion juurelta löytyy myös kuva, jossa näkyy, miten vesi on uurtanut kallion pintaa.



Kuvia Mooseksen ajan maisemista osa 2: Tämä on jatkoa osalle 1. Täältä löytyy kuvia niiltä alueilta, missä aikoinaan oltiin näkemässä ja kokemassa ihmiskunnan ihmeellisimpiä asioita. Israelin kansan lähtö Egyptistä ja sitä seurannut 40 vuoden erämaavaellus on jättänyt jälkensä, mitkä voidaan nähdä vielä tänäänkin. Suuri osa ihmisistä ei usko Kirjoituksiin eli Raamattuun. Seuraavat 21 kuvaa antavat kaikille epäilijöille hyvän perustan päivittää omaa ajatusmaailmaa. Osa kuvista on otettu satelliittien kautta. Kuvia voi suurentaa klikkaamalla niitä.



Kuva 8: Halkaistu kallio ja Mooseksen pystyttämä alttari.
Sitten tulivat amalekilaiset ja taistelivat Israelia vastaan Refidimissä. Niin Mooses sanoi Joosualle: "Valitse meille miehiä, mene ja taistele huomenna amalekilaisia vastaan. Minä asetun vuoren huipulle, Jumalan sauva kädessäni." 2.Moos.17:8-9
Ja Joosua voitti amalekilaiset ja heidän sotaväkensä miekan terällä. Ja Herra sanoi Moosekselle: "Kirjoita tämä kirjaan muistoksi ja teroita se Joosuan mieleen: Minä pyyhin pois amalekilaisten muiston taivaan alta." Ja Mooses rakensi alttarin ja pani sille nimeksi: "Herra on minun lippuni." 2.Moos.17:13-15
Israelilaiset olivat saaneet miekat rannalle huuhtoutuneiden egyptiläisten sotilaiden vyötäisiltä.


Kuva 9: Telttapaikkojen jäänteitä Refidimissä
Israelilaiset asuivat teltoissa, joten näitä kiviä on käytetty telttojen pystyttämiseen ja niiden pysymiseen pystyssä. Ympyrällä olevilla kivillä telttakangas on saatu pidettyä kasassa ja samalla on estetty karjan pääsy teltan sisälle. Koska puutavaraa ei ollut, niin keskisalko on tehty päällekkäin ladotuista kivistä, joilla on saatu teltalle oikea korkeus ja muoto. Myös Siinain vuoren läheisyydestä löytyy näitä samanlaisia telttapaikkojen jäänteitä.


Kuva 10: Mooseksen alttari Siinain juurella
Vasemman puolen alaosassa näkyy Mooseksen alttari. Loivan V- tai L-muotoisen kivimuodostelman pituus on noin 30 metriä vasemmalla alhaalla olevan mittakaavan mukaan. Siinain huiput ovat yhä mustia muistuttaen Jumalan läsnäolosta. Tämäkin on satelliitista otettu kuva.


Kuva 11: Alttarialue muodostui kahdesta käytävästä, joita pitkin härät ja lampaat tuotiin uhrattaviksi. Käytävät oli tehty noin metrin korkeista luonnonkivistä. Käytävien päissä oli avonaiset suuaukot eläinten sisääntuloa varten. Toisessa päässä oli teurastajan tasanne. Varsinainen alttari oli sen vieressä. Lisäksi alttarin vieressä virtasi vuorelta tuleva vesi puhdistautumista varten.



Kuva 12: Mooseksen alttari
Alttari piti tehdä luonnonkivistä ja maasta: ”Tee minulle alttari maasta, ja uhraa sen päällä polttouhrisi ja yhteysuhrisi, lampaasi ja raavaasi.…Mutta jos sinä teet minulle kivialttarin, niin älä rakenna sitä hakatusta kivestä; sillä jos sinä kosket taltallasi kiveen, niin sinä saastutat sen." (2.Moos.20:24-25)


Kuva 13: Marmoripilareiden kappaleita Mooseksen alttarin vieressä
Mooseksen alttarin vierestä otettu kuva. Vaaleat kivet ovat marmorinkappaleita, joista tehtiin 12 pilaria kuvaamaan Israelin 12 sukukuntaa ja joiden päälle vihmottiin uhrieläinten verta. Kuvia löytyy myös paikasta, mistä nämä marmorikivet on kaivettu.


Kuva 14: Siinain huiput, Elian luola, Mooseksen alttari ja kultaisen vasikan alttari
Siinain kolme tummaa huippua (Sinai drei Gipfel). Taustalla Horebin korkein huippu, arabiaksi Jabal Al Lawz eli Mantelivuori. Ylempi valkoinen piste (Höhle) on luola, johon Elia myöhemmin pakeni. Tässä samassa paikassa on myös yksinäinen mantelipuu kahden valtavan kallion välissä. Alempana oleva valkoinen piste on Mooseksen alttari (Moses Altar). Kuvan oikeassa alakulmassa on kultaisen vasikan alttari (Goldenes Lalb Altar)



Kuvia Mooseksen ajan maisemista osa 3: Tämä on jatkoa osalle 2, mikä oli esillä toukokuun 12. päivän blogissa. Täältä löytyy kuvia niiltä alueilta, missä aikoinaan oltiin näkemässä ja kokemassa ihmiskunnan ihmeellisimpiä asioita. Israelin kansan lähtö Egyptistä ja sitä seurannut 40 vuoden erämaavaellus on jättänyt jälkensä, mitkä voidaan nähdä vielä tänäänkin. Suuri osa ihmisistä ei usko Kirjoituksiin eli Raamattuun. Seuraavat  loput 7 kuvaa (aiemmissa osissa  on ollut jo esillä 14 kuvaa) antavat kaikille epäilijöille hyvän perustan päivittää omaa ajatusmaailmaa. Osa kuvista on otettu satelliittien kautta. Kuvia voi suurentaa klikkaamalla niitä.



Kuva 15: Mantelipuu kalliokappaleiden ja luolan välissä
Yksinäinen mantelipuu kahden valtavan kalliolohkareen välissä. Hoorebin vuori on arabiaksi Jabal Al Lawz, suomeksi Mantelivuori. Lähellä tätä puuta on myös luola, jonne Elia pakeni. Tämän vuoren huipun korkeus on n. 1870 m. Alapuolella oleva Israelin kansan muinainen leiritasanko on n. 350 metriä alempana. Tämän alapuolella on myös Mooseksen alttari.


Kuva 16: Elian luola
Mutta Herran enkeli kosketti häntä vielä toisen kerran ja sanoi: "Nouse ja syö, sillä muutoin käy matka sinulle liian pitkäksi." Niin hän nousi ja söi ja joi. Ja hän kulki sen ruuan voimalla neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä Jumalan vuorelle, Hoorebille, asti. Siellä hän meni luolaan ja oli siinä yötä... (1.Kun.19:7-9)


Kuva 17: Saudien vartiorakennus ja aidattu alue
Kuvassa on saudien vartiorakennus ja rakennettu aita. Aita on rakennettu Siinain vuoren alapuolella olevalle alueelle, josta tasanko alkaa. Näin on estetty ylöspäin nouseminen ja samalla estyy Mooseksen alttarin lähestyminen. Näin voidaan päätellä katselemalla satelliittikuvia. Länsimaalaisilla tutkijoilla ei ole tänne pääsyä.


Kuva 18: Kultaisen vasikan alttari
Tämä kuva löytyi saudien sivuilta. Huomaa kuva toiseksi alemmalta kuvariviltä, jossa ihmishahmo ”kannattelee” härkää eli palvoo jumalaa. Ja juuri tästä oli kyse, kun kansa kyllästyi odottamaan vuorella olevaa Moosesta. Kansa teki kultaisen vasikan omaksi jumalakseen. Samanlaisia kuvakaiverruksia on löytynyt myös Egyptistä. Muualla Saudi-Arabiassa tällaiset kuvat ovat tuntemattomia.


Kuva 19: Kultaisen vasikan alttari
Nyt tämä kultaisen vasikan alttarialue on aidattu saudien toimesta ja aidan vieressä lukee arabiankielisen tekstin lisäksi englanniksi: ARCHEOLOGICAL AREA. WARNING. IT IS UNLAWFUL TO TRESPASS. VIOLATORS ARE SUBJECT TO PENALTIES. STIPULATED IN THE ANTIQUITIES REGULATIONS. PASSED BY ROYAL DEGREE No M/26 D.23.6.1392


Kuva 20: 3000 miehen hautausmaa
Kultaisen vasikan tekemisestä kansa sai kohdata ankaran tuomion heti samana päivänä. Mooseksen käskystä suuri joukko miehiä tapettiin miekalla. …ja sinä päivänä kaatui kansaa noin kolmetuhatta miestä. (2.Moos.32:28) Israelin kansan leirialueelta muutamia kilometrejä pohjoiseen päin löytyy laaja hautausmaa-alue, jossa on tuhansia hautakiviä. Tämä hautausmaa on Siinain eli Hoorebin vuoren korkeimman huipun alapuolella suoraan itä-koilliseen. Hautausmaa on noin 1430 metrin korkeudessa. Varsinainen leirialue on lähes 100 metriä korkeammalla. Satelliittikuvia katsellessa käy ilmi, että hautausmaa-alue on kokonaan aidattu ja aidan ulkopuolella on pieniä rakennuksia. Kuvassa on pystyyn nostettu hautakivi.


Kuva 21: Siinain vuori idästä katsottuna
"Kun Mooses oli noussut vuorelle, peitti pilvi vuoren. Ja Herran kirkkaus laskeutui Siinain vuorelle, ja pilvi peitti sen kuusi päivää; ja seitsemäntenä päivänä hän huusi Moosesta pilven keskeltä. Ja Herran kirkkaus vuoren kukkulalla näytti israelilaisten silmissä kuluttavalta tulelta." (2.Moos.24:15-17) Vuorijonon huiput ovat hyvin tummia verrattuna vuoren alempiin osiin.

Kuka enää pystyy kieltämään näitä Mooseksen ajan tapahtumia?   

Koko kuvasarja löytyy myös kotisivuiltani 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti