lauantai 21. syyskuuta 2019

Venäläiset ovat suomalaisia geenien perusteella


(Lisäys 18.11.-19 Tähän kirjoitukseen on varsinaisen käännöksen jatkeeksi lisätty muutamia karttoja selityksineen! Lisäksi 23.11 lisätty venäläisen kansanedustajan lausunto.)


Otaksun, että tämän kirjoituksen aihe kiinnostaa monia: Venäläiset eivät ole slaaveja, vaan venäjää puhuvia suomalaisia. 

Tämä hätkähdyttävä asia on paljastunut laajasta geenitutkimuksesta, joka tehtiin ensimmäistä kertaa Venäjällä. Tutkimuksesta kerrotaan venäläisessä lehdessä.

Venäläisten suomalaisuus voi herättää monenlaisia tunteita rajan molemmin puolin. Mutta niin kuin seepra ei pääse eroon raidoistaan, niin ihminenkään ei voi poistaa geenejään.

Suomalaisten ja venäläisten väliin syntyi repeämä niiden 600 vuoden aikana alkaen vuodesta 1200, jolloin Ruotsi alkoi laajentua vieraille alueille kohti itää. Repeämä on koskettanut  kymmeniä suomalaisia sukupolvia  ja sen vaikutukset ovat yhä olemassa.

Lehtiartikkelin käännös (vuodelta 2013) venäjästä suomeksi pohjautuu google-käännökseen. Käännöksessä on pieniä puutteita, kuten paikoitellen kankeaa kieltä, mutta kerrottu asia kyllä tulee hyvin esille tälläkin tavalla.

Toivomukseni on, että joku venäjän taitaja voisi korjata käännöksessä olevat puutteet. (Kiitos saamastani palautteesta! Käännöstä korjattu ja päivitetty 23.9) 

Käännökseen olen tehnyt vahvennuksia lukemisen helpottamiseksi. Lisäksi olen merkinnyt sulkuihin punaisella muutamia omia lisäyksiä tai selvennyksiä.

Lehden venäjänkielinen artikkeli löytyy täältä


Venäläisten etnisen alkuperän romahdus


Ensimmäisen kerran historiassa venäläiset tutkijat suorittivat ennennäkemättömän tutkimuksen venäläisestä geenivarastosta - ja sen tulokset olivat järkyttäviä. Tämän tutkimus vahvisti täysin artikkeleissamme ”Country Moksel” (nro 14) ja “ei-venäjän venäjän kieli” (nro 12) ilmaistun ajatuksen, jonka mukaan venäläiset eivät ole slaaveja, vaan vain venäjänkielisiä suomalaisia.

”Venäläiset tutkimukset ovat valmistuneet ja tutkijat valmistelevat julkaisua ensimmäisestä laajasta tutkimuksesta liittyen Venäjän kansan geenivarastoon. Tulosten julkaisemisella voi olla ennakoimattomia vaikutuksia Venäjälle ja maailmanjärjestykseen”- näin sensaatiomaisesti alkaa julkaisu aiheesta Vlast-lehden venäläisessä painoksessa.
Ja sensaatio osoittautui todella uskomattomaksi - monet myytit Venäjän kansallisuudesta osoittautuivat vääriksi. Erityisesti kävi ilmi, että geneettisesti venäläiset eivät ole ollenkaan ”itä-slaavilaisia”, vaan suomalaisia.

 


Lehden artikkelin alku

VENÄLÄISET OSOITTAUTUIVAT SUOMALAISIKSI

Antropologit ovat kyenneet tunnistamaan tyypillisen venäläisen miehen ulkonäön useiden vuosikymmenien ajan kestäneissä intensiivisissä tutkimuksissa. He ovat keskisuuria ja keskipituisia, vaaleanruskeita vaalein silmin - harmaita tai sinisiä.


Muuten, tutkimuksen aikana saatiin myös sanallinen muotokuva tyypillisestä ukrainalaisesta. Ukrainalainen eroaa venäläisestä ihon, hiusten ja silmien värillä - hän on tummaihoinen brunette, jolla on säännölliset piirteet ja ruskeat silmät.
Kuitenkaan ihmisenkehon osuuksien antropologiset mittaukset eivät ole edes menneisyyttä, vaan edellisen vuosisadan tiedettä, jolle on jo kauan annettu tarkimmat molekyylibiologian menetelmät, joiden avulla voimme lukea kaikki ihmisen geenit. Ja edistyneimmät DNA-analyysimenetelmät ovat nykyään mitokondriaalisen DNA: n ja ihmisen Y-kromosomin DNA: n sekvensointi (lukemalla geneettisen koodin kirjaimet). Mitokondrio-DNA: ta siirretään naislinjan kautta sukupolvelta toiselle lähes muuttumattomana siitä hetkestä, kun ihmiskunnan esivanhempi Eva kiipesi alas puusta Itä-Afrikassa.

Ja Y-kromosomi on vain miehillä. Se siirtyy myös melkein muuttumattomana miespuolisille jälkeläisille, kun taas kaikki muut kromosomit, kun ne siirtyvät isältä ja äidiltä heidän lapsilleen, muuttuvat luonteeltaan kuten korttipakka ennen jakamista. Siksi, toisin kuin epäsuoria piirteitä (kuten ulkonäkö ja kehon mittasuhteet), mitokondriaalisen DNA: n ja Y-kromosomi-DNA: n sekvensointi osoittaa kiistatta ja suoraan ihmisten välisen sukulaisuuden asteen, Vlast-lehti kirjoittaa.


Lännessä ihmisen populaatiogenetiikan menetelmiä on käytetty onnistuneesti kahden vuosikymmenen ajan. Venäjällä niitä käytettiin vain kerran 1990-luvun puolivälissä keisarillisten jäännösten tunnistamiseen. Käännekohta tilanteeseen tapahtui vasta vuonna 2000 tutkimalla Venäjän kansakuntaa uusin menetelmin.
Venäjän perustutkimussäätiö on myöntänyt apua tutkijoille Venäjän lääketieteellisen akatemian lääketieteellisen genetiikan keskuksen ihmispopulaation genetiikan laboratoriosta. Ensimmäistä kertaa Venäjän historiassa tutkijat pystyivät keskittymään täysin venäläisten ihmisten geenivarannon tutkimiseen usean vuoden ajan.


He täydensivät molekyylin geenitutkimuksiaan analyysillä venäläisten sukunimien taajuuden jakautumisesta maassa. Tämä menetelmä oli erittäin halpa, mutta sen tietosisältö ylitti kaikki odotukset: Sukunimien maantieteellinen vertailu geneettisen DNA-merkkiaineiden maantieteen kanssa havaittiin melkein täydellisen samankaltaiseksi.

Venäjän ensimmäisen molekyyligeneettisen tutkimuksen tuloksia valmistellaan nyt julkaistavaksi monografiassa ”Venäjän geenivarat”. Se tulee ulos vuoden lopussa julkaisussa ”Luch”. Lehti "Vlast" tarjoaa tutkimustietoja. Joten osoittautui, että venäläiset eivät ole ”itä-slaaveja”, vaan suomalaisia.

Muuten, nämä tutkimukset kumosivat pahamaineisen myytin "itä-slaavilaisista" – sen, että valkovenäläiset, ukrainalaiset ja venäläiset "muodostavat ryhmän itäisiä slaaveja". Ainoita slaaveja näistä kolmesta kansakunnasta olivat vain valkovenäläiset. Mutta kävi ilmi, että valkovenäläiset eivät ole lainkaan ”itä-slaaveja”, vaan länsimaisia, koska he ovat geneettisesti käytännössä samoja kuin puolalaiset. Joten myytti "valkovenäläisten ja venäläisten sukulaisverestä" tuhoutui kokonaan: Valkovenäläiset ovat käytännöllisesti katsoen identtisiä puolalaisten kanssa. Valkovenäläiset ovat geneettisesti hyvin kaukana venäläisistä, mutta he ovat hyvin lähellä tšekkejä ja slovakialaisia.


Mutta Suomen suomalaiset osoittautuivat olevan geneettisesti paljon lähempänä venäläisiä kuin valkovenäläisiä. Joten Y-kromosomissa venäläisten ja suomalaisten välinen geneettinen etäisyys on vain 30 yksikköä (läheinen suhde). Ja geneettinen etäisyys venäläisen henkilön ja Venäjän federaation alueella asuvien ns. suomalais-ugrilaisten kansojen (marit, vepsäläiset, mordvalaiset jne.) välillä on 2-3 yksikköä. Yksinkertaisesti sanottuna, he ovat geneettisesti identtisiä.
Tältä osin Vlast-lehti toteaa: ”Viron ulkoministerin ankara lausunto 1. syyskuuta EU:n neuvostossa Brysselissä (sen jälkeen kun Venäjän osapuoli irtisanoi Viron valtionrajasopimuksen) väitettyjen suomalais-ugrilaisten kansojen syrjinnästä liittyen Venäjän federaatioon, menettää ytimekkään merkityksen. Mutta länsimaisten tutkijoiden lykkäyksen (?) vuoksi Venäjän ulkoministeriö ei voinut kohtuudella syyttää Viroa puuttumisesta sisäisiin, voidaan sanoa jopa läheisesti liittyviin asioihimme. "Tämä Filippika (? episodi?) on vain yksi puoli syntyneiden ristiriitaisuuksien joukossa.


Koska venäläisten lähisukulaiset ovat suomalais-ugrilaisia ​​ja virolaisia ​​(tosiasiassa, he ovat samoja ihmisiä, koska 2–3 yksikön ero on luontainen vain yhdelle ihmiselle), niin venäläisten anekdootit (totena kerrottu asia) ”estettyjen virolaisten” suhteen ovat outoja, kun venäläiset itse ovat näitä virolaisia. Venäjälle syntyy valtava ongelma itsensä tunnistamisessa väitetyiksi "slaaveiksi", koska geneettisesti Venäjän kansalla ei ole mitään tekemistä slaavien kanssa.

Myytistä "Venäläisten slaavilaiset juuret" venäläiset tiedemiehet kertovat rohkeasti: venäläisissä ei ole mitään slaavilaista. Siinä on vain lähes slaavilaista venäjän kieltä, mutta myös 60–70% muusta kuin slaavilaisesta sanastosta, siksi venäläinen henkilö ei kykene ymmärtämään slaavien kieliä, vaikka todelliset slaavilaiset ymmärtävät kaikki (paitsi venäjää) slaavilaisten kieltä sen samankaltaisuuden vuoksi.


Mitokondriaalisen DNA:n analyysitulokset osoittivat, että toinen venäläisten lähin sukulainen, suomalaisia ​​lukuun ottamatta, on tataarit: tatarilaisten venäläiset ovat samalla geneettisellä etäisyydellä 30 yksiköstä, jotka erottavat heidät suomalaisista.


Sensaatiomaista olivat Ukrainan tiedot. Kävi ilmi, että Itä-Ukrainan väestö on geneettisesti suomalais-ugrilaista: Itä-ukrainalaiset eivät käytännössä eroa venäläisistä, komista, mordvalaisista, marista. Tämä on yksi suomalainen kansa, jolla oli kerran oma yhteinen suomen kieli.


Mutta Länsi-Ukrainan ukrainalaisten kanssa kaikki osoittautui vielä odottamattomammaksi. He eivät ole ollenkaan slaaveja, aivan kuten eivät Venäjän ja Itä-Ukrainan russofiinit, vaan täysin eri etninen ryhmä: Lvivista peräisin olevien ukrainalaisten ja tatarien välillä geneettinen etäisyys on vain 10 yksikköä.


Tällainen läntisten ukrainalaisten ja tataarien välinen läheinen sukulaisuus johtuu todennäköisesti Kiovan Rusin muinaisten asukkaiden sarmatialaisista juurista. Länsi-ukrainalaisten veressä on tietysti tietty slaavilainen komponentti (ne ovat geneettisesti lähempänä slaaveja kuin venäläiset), mutta tämä ei silti ole slaavia, vaan sarmatialaisia*. (* https://en.wikipedia.org/wiki/Sarmatians)


Antropologisesti heille on ominaista leveät poskipäät, tummat hiukset ja ruskeat silmät, tummat (eikä vaaleanpunaiset, kuten valkoihoisilla) nännit. Lehti kirjoittaa: ”Voit vastata näihin tiukasti tieteellisiin tosiasioihin haluamallasi tavalla ja osoittaa luonnollisen Viktor Juštšenkon ja Viktor Janukovitšin äänestäjien olemuksen. (?)


Mutta venäläisiä tutkijoita ei voida syyttää näiden tietojen väärentämisestä: sitten syytös ulottuu automaattisesti myös länsimaisille kollegoille, jotka ovat viivästyttäneet yli vuoden näiden tulosten julkaisemista, jatkaen lykkäystä joka kerta."


Lehti on oikeassa: Nämä tiedot selittävät selvästi syvän ja jatkuvan jakautumisen Ukrainan yhteiskunnassa, jossa kaksi täysin erilaista etnistä ryhmää tosiasiassa asuu nimellä "ukrainalaiset". Lisäksi Venäjän imperialismi ottaa nämä tieteelliset tiedot käyttöön - jälleen kerran painava ja tieteellinen argumentti Venäjän alueen kasvattamiseksi Itä-Ukrainassa.
Entä "slaavilais-venäläisten" myytti? Tunnistamalla nämä tiedot ja yrittämällä käyttää niitä, venäläisten strategiat (suunnitelmat tavoiteltuun päämäärään pääsemiseksi) kohtaavat täällä sen, mitä ihmiset kutsuvat "kaksiteräiseksi miekaksi": Tässä tapauksessa sinun on mietittävä uudestaan Venäjän kansan ”slaavilaista” identiteettiä ja luovuttava "sukulaisuudesta" valkovenäläisten ja koko slaavilainen maailma kanssa - ei tieteellisen tutkimuksen vaan poliittisella tasolla.
Lehti julkaisee myös kartan, joka osoittaa alueen, jossa on "todella venäläisiä geenejä" (eli suomalaisia). Maantieteellisesti tämä alue on yhtenevä "Venäjä Iivana Julman aikana" ja "osoittaa selvästi sopimuksen tiettyihin valtionrajoihin", lehti kirjoittaa.

 Nimittäin Bryanskin, Kurskin ja Smolenskin väestö ei ole ollenkaan Venäjän (ts. suomalaista) väestöä, vaan Valko-Venäjän ja Puolan väestöä – se on identtinen valkovenäläisten ja puolalaisten geenien kanssa. Mielenkiintoinen tosiasia on, että keskiajalla Liettuan suurherttuakunnan ja Moskovan välinen raja oli juuri slaavien ja suomalaisten välinen etninen raja (muuten Euroopan itäraja kulki sen kautta). Naapurialueita liittävä Moskovan Venäjän imperialismi ylitti etnisten moskovalaisten rajat ja vangitsi ulkomaisia etnisiä ryhmiä.

MITÄ VENÄJÄ ON?


Nämä uudet venäläisten tutkijoiden havainnot antavat meille mahdollisuuden tarkastella uudestaan ​​keskiaikaisen Moskovan politiikkaa, mukaan lukien sen käsite Rusista. Osoittautuu, että Moskovan "venäjän viltti vetäminen yli itsensä" (venäläinen sanonta?) selitetään puhtaasti etnisesti, geneettisesti.

 

Niin kutsuttu käsite ”Pyhä Venäjä” Moskovan Venäjän ortodoksisen kirkossa venäläiset historioitsijat ovat kehittyneet tosiasiassa Moskovan noususta Ordasta
(Kultainen orda oli mongolien perustama nykyisen Venäjän, Ukrainan ja Kazakstanin alueella sijainnut valtio 1200-1400-luvuilla  https://fi.wikipedia.org/wiki/Kultainen_orda , kartta tämän kirjoituksen lopussa) ja kuten Lev Gumilyov kirjoitti teoksessa ”Venäjältä Venäjälle”, esimerkiksi ukrainalaiset ja valkovenäläiset lakkasivat olemasta ruseja samasta tosiasiasta, lakkasivat olemasta Venäjä.


On selvää, että oli kaksi täysin erilaista Venäjää. Yksi, länsi, eli omaa slaavien elämäänsä, yhdistyneinä Liettuan ja Venäjän suuriruhtinaskunnassa. Toinen Venäjä - Itä-Venäjä (tarkemmin sanottuna Moskova - koska sitä ei pidetty tuolloin Venäjänä) - tuli etnisesti lähelle Ordaa 300 vuoden ajan, jolloin se sitten tarttui valtaan ja teki siitä "Venäjän" jo ennen Novgorodin ja Pihkovan valloitusta Orda-Venäjälle.


Tätä toista Venäjää - suomalaisen etnisen ryhmän Venäjää - kutsutaan myös Moskovan Venäjän ortodoksiseksi kirkoksi ja venäläiset historioitsijat "Pyhäksi Venäjäksi", samalla kun Länsi-Venäjän oikeudet jätetään johonkin "venäläiseen" (pakottaen koko Kiovan Venäjän kansan kutsumaan itseään ei ruseiksi, vaan "Okraintsyksi" (sana tarkoittaa ”Laitamilla”, tästä tulee Ukraina-sana?). Merkitys on selvä: tällä suomalaisella Venäjällä oli vähän yhteistä alkuperäisen slaavilaisen Venäjän kanssa.


Vuosisatoja vanha vastakkainasettelu Liettuan suurherttuakunnan ja Moskovan välillä (jolla näytti olevan jotain yhteistä Rusin Rurikovitšissa ja Kiovan uskossa, sekä Liettuan suurherttuakunnan prinssit Vitovt-Juri ja Jagajlo-Jakov, jotka olivat syntymästä lähtien ortodoksisia, olivat Rurikovich ja Venäjän suuriruhtinas, ei ollut muuta kieltä kuin venäjä, jota he osasivat) - tämä on eri etnisten ryhmien maiden vastakkainasettelua: Liettuan suurherttuakunta kokosi slaavit ja Moskova suomalaiset.


Seurauksena on, että useiden vuosisatojen ajan kaksi Venäjää vastusti toisiaan - slaavilainen Liettuan suurherttuakunta ja suomalainen Moskova. Tämä selittää myös räikeän tosiasian, että Moskova EI KOSKAAN Orda-ajan aikana halunnut palata Venäjälle, saada vapautta tataareilta ja tulla Liettuan suuriherttuakunnan jäseneksi.


Ja Novgorodin vangitsemisen aiheutti juuri Novgorodin neuvottelut liittymisestä Liettuan suurherttuakuntaan. Tämä Moskovan russofobia ja sen ”masokismi” (”Orda-ies (-sorto, -taakka) on paremmin päällä”) (joku sanonta?) selittyvät vain etnisillä eroilla alkuperäisen Venäjän kanssa ja etnisellä läheisyydellä Ordan kansojen kanssa.


Juuri tämä geneettinen ero slaavien kanssa selittää, että Moskova hylkäsi eurooppalaisen elämäntavan, Liettuan suuriruhtinaskunnan ja puolalaisten (ts. slaavilaisten yleensä) vihan ja samalla (valitsi) valtavan rakkauden idän ja Aasian perinteisiin. Näiden venäläisten tutkijoiden tulosten on välttämättä heijastuttava historioitsijoiden tarkistaessa heidän ajatuksiaan.


On tarpeen viedä historiatieteeseen tosiasia, että ei ollut yhtä, vaan kaksi täysin erilaista Venäjää: slaavilainen Venäjä - ja suomalainen Venäjä. Tämän selvennyksen ansiosta voimme ymmärtää ja selittää monia keskiaikaisen historiamme prosesseja, jotka nykyisessä tulkinnassa näyttävät olevan vailla merkitystä.

 
VENÄJÄN SUKUNIMET

Venäläisten tutkijoiden yritykset tutkia venäläisten sukunimien tilastotietoja kohtasivat aluksi paljon vaikeuksia. Keskusvaalilautakunta ja paikalliset vaalikomissiot kieltäytyivät ehdottomasti tekemästä yhteistyötä tutkijoiden kanssa ja vetosivat siihen, että vain äänestäjäluetteloiden salassapitovelvollisuus voi taata vaalien puolueettomuuden ja oikeudenmukaisuuden liittovaltion ja paikallisille viranomaisille.

Perhesukunimen laittaminen luetteloon oli erittäin pehmeää: se sisällytettiin, jos vähintään viisi sukunimen kantajaa asui alueella kolmen sukupolven ajan. Ensin laadittiin luettelot viidestä ehdollisesta alueesta - pohjoisesta, keski-, länsi-, keski-itä- ja eteläosasta. Kaikilta Venäjän alueilta kertyi kaikkiaan noin 15 tuhatta venäjän sukunimeä, joista suurin osa löytyi vain yhdeltä alueelta ja puuttui muualta.

Kun alueelliset luettelot asetettiin päällekkäin toistensa kanssa, tutkijat tunnistivat vain 257 niin kutsuttuja ”koko Venäjän sukunimeä”. Lehti kirjoittaa: ”On mielenkiintoista, että tutkimuksen viimeisessä vaiheessa he päättivät lisätä Krasnodarin alueen asukkaiden nimet eteläisen alueen luetteloon, odottaen, että Katariina II:n täältä häätämien Zaporizhzhya-kasakkojen jälkeläisten ukrainalaisten nimien osuus vähentäisi merkittävästi koko Venäjän luetteloa.

Mutta tämä lisärajoitus vähensi kaikkien venäläisten sukunimien luetteloa vain 7 yksiköllä - 250: een. Tuloksesta tuli ilmeinen ja ei kaikille miellyttävä johtopäätös, että Kuban asukkaat olivat pääasiassa venäläisiä. Ja minne ukrainalaiset menivät ja olivatko siellä ollenkaan – se on iso kysymys. ”

Ja edelleen: Venäläisten sukunimien analyysi tarjoaa yleensä ajattelua. Jopa yksinkertaisin toimenpide - kaikkien maan johtajien nimien etsiminen - antoi odottamattoman tuloksen.

Vain yksi heistä oli mukana venäläisten 250 suositun sukunimen harjoittajaluettelossa - Mihhail Gorbatšov (158. sija). Sukunimi Brežnev sijoittuu yleisluettelossa 3767. sijalle (löytyy vain eteläisen alueen Belgorodin alueelta). Sukunimi Hruštšov - 4248. sijalla (löytyy vain pohjoisalueelta, Arkangelin alueelta).

Tšernenko sijoittui 4749. sijalle (vain eteläinen alue). Andropovilla on 8939. sija (vain eteläinen alue). Putin sijoittui 14250. sijalle (vain eteläinen alue). Mutta Jeltsin ei tullut lainkaan yleiseen luetteloon. Stalinin sukunimeä - Dzhugashvili - ilmeisistä syistä ei pidetty. (Stalin oli georgialainen). Mutta toisaalta salanimi Lenin pääsi alueellisiin luetteloihin 1421. numerolla menettäen vain Neuvostoliiton ensimmäiselle presidentti Mihail Gorbatshoville. "

Lehti kirjoittaa, että tulos hämmästytti jopa itse tutkijoita, jotka uskoivat, että suurin ero etelävenäläisten sukunimien kantajien välillä ei ollut heidän kykynsä johtaa suurta voimaa, vaan sormen ja kämmenten ihon lisääntynyt herkkyys. (?) Venäläisten ihmisen dermatologisten olosuhteiden (kämmenten ja kämmenten papillaarikuviot) tieteellinen analyysi osoitti, että kuvion monimutkaisuus (yksinkertaisista kaareista silmukoihin) ja siihen liittyvä ihon herkkyys lisääntyvät pohjoisesta etelään. "Henkilö, jolla on yksinkertaiset kuviot käsiensä iholla, voi helposti pitää lasillisen kuumaa teetä kädessään," tohtori Balanovskaya selitti selvästi erojen olemuksen. "Ja jos silmukoita on paljon, niin sellaisista ihmisistä syntyi taskuvarkaita." (??)

Tutkijat julkaisevat luettelon 250 suosituimmasta venäjän sukunimestä. Odottamatonta oli se, että suosituin venäläinen sukunimi ei ollut Ivanov, vaan Smirnov. Ei ole syytä antaa koko luetteloa, tässä on vain 20 suosituinta venäjän sukunimeä:

1. Smirnov; 2. Ivanov; 3. Kuznetsov; 4. Popov; 5. Sokolov; 6. Lebedev; 7. Kozlov; 8. Novikov; 9. Morozov; 10. Petrov; 11. Volkov; 12. Soloviev; 13. Vasiliev; 14. Zaitsev; 15. Pavlov; 16. Semenov; 17. Golubev; 18. Vinogradov; 19. Bogdanov; 20. Vorobev.

Kaikilla venäjän suosituimmilla sukunimillä on bulgarialaiset päätteet –ov (-ev), samoin useissa sukunimissä -in-päätteet (Iljin, Kuzmin jne.). Eikä 250 yleisimmän joukossa ole -ij, -ich, -ko päätteisiä ”itäslaavien” (valkovenäläisten ja ukrainalaisten) sukunimiä, vaikka Valkovenäjällä yleisimmät ovat sukunimet –ij ja –ich ja Ukrainassa –ko. Tämä osoittaa myös syvät erot "itäslaavien" välillä, koska valkovenäläiset sukunimet –ij ja –ich ovat yhtä yleisiä Puolassa - eivätkä ollenkaan Venäjällä.

250 suosituimman venäläisen sukunimen bulgarialaiset päätteet osoittavat, että sukunimet ovat antaneet Kiovan Rusin papit, jotka levittivät ortodoksisuutta suomalaistensa keskuudessa Moskovassa. Nämä sukunimet ovat bulgarialaisia, pyhistä kirjoista, eivätkä elävästä slaavilaisesta kielestä, joita Moskovan suomalaiset eivät vain olleet.

Muutoin on mahdotonta ymmärtää, miksi venäläisillä on sukunimiä, jotka eivät asu lainkaan lähellä valkovenäläisiä (– ij ja –ich), ja bulgarialaisia ​​sukunimiä - vaikka bulgarialaiset eivät olekaan Moskovan rajalla, mutta asuvat tuhansia kilometrejä siitä.

Suurta määrää sellaisia sukunimiä, joissa on eläimen nimi, on selitetty Leo Uspenskyn kirjassa "Mysteries of Toponymy" (M., 1973). Keskiajalla ihmisillä oli kaksi nimeä - vanhemmilta ja kasteessa, mutta myös "vanhemmilta", sitten oli "muodikasta" antaa eläinten nimiä. Kuten hän kirjoittaa, silloin lapsilla oli perheessä nimiä jänis, susi, karhu jne. Tämä pakanallinen perinne ilmeni "eläin" sukunimissä.

TIETOA VALKO-VENÄLÄISISTÄ

Erityinen aihe tässä tutkimuksessa on valkovenäläisten ja puolalaisten geneettinen identiteetti. Venäläiset tutkijat eivät kiinnittäneet tähän huomiota, koska he ovat Venäjän ulkopuolella. Mutta se on meille erittäin mielenkiintoista. Puolalaisten ja valkovenäläisten geneettisen identiteetin tosiasia ei ollut odottamaton.
 
Maiden historia on vahvistus sille - suurin osa valkovenäläisten ja puolalaisten etnisyydestä ei ole slaavia, vaan slaavistuneita länsimaisia ​​balttialaisia, mutta heidän geneettinen "passinsa" on niin lähellä slaavilaista, että olisi käytännössä vaikea löytää eroja geenien välillä slaavien ja preussien, masurilaisten (Puolassa asuvat preussilaiset), dainovin (Valko-Venäjällä), jatvjagien (balttilainen heimo) ym. välillä.
Juuri tämä yhdistää puolalaiset ja valkovenäläiset, jotka ovat slaavistettujen länsimaisten balttien jälkeläisiä. Tämä etninen yhteisö selittää myös Kansainyhteisön unionivaltion perustamisen. Kuuluisa valkovenäläinen historioitsija V.U. Lastovsky ”Valkovenäjän lyhyt historia” (Vilno, 1910) kirjoittaa, että valkovenäläisen ja puolalaisten liittovaltion perustamisesta aloitettiin kymmenen kertaa neuvottelut: vuonna 1401, 1413, 1438, 1451, 1499, 1501, 1563, 1564, 1566, 1567. - ja päättyi 11. kerran perustamalla unioni vuonna 1569.

Mistä tällainen sinnikkyys tulee? Ilmeisesti vain etnisen yhteisön tietoisuuden perusteella, puolalaisten ja valkovenäläisten etnisyys luotiin hajottamalla sinänsä länsimaiset baltit. Mutta tšekit ja slovakit, jotka olivat myös mukana ensimmäisessä Kansainyhteisön slaavilaisessa liitossa, eivät enää tunteneet tätä läheisyyttä, koska heillä ei ollut itsessään "balttilaista yhteyttä". Ja vielä enemmän vieraantumista oli ukrainalaisilla, jotka pitivät tätä pienenä etnisenä sukulaisuutena ja lopulta menivät täydelliseen vastakkainasetteluun puolalaisten kanssa.
Venäläisten geneetikkojen tutkimus antaa meille mahdollisuuden tarkastella täysin erilaista historiaamme, sillä monet Euroopan kansojen poliittiset tapahtumat ja poliittiset mieltymykset selittyvät suurelta osin juuri heidän etnisen ryhmänsä genetiikalla - mikä on toistaiseksi pysynyt piilossa historioitsijoilta.

Genetiikka ja etnisten ryhmien geneettinen sukulaisuus olivat tärkeimmät voimat keskiaikaisen Euroopan poliittisissa prosesseissa. Venäläisten tutkijoiden luoma kansojen geneettinen kartta antaa aivan toisenlaisen näkökulman katsoa keskiajan sotia ja liittoja.PÄÄTELMÄT

Venäläisten tutkijoiden tutkimustulokset venäläisten geeneistä sulavat pitkään yhteiskunnassa, koska ne kumoavat kaiken esillä olevan, alentaen ne epätieteellisten myyttien tasolle.

Tätä uutta tietoa ei tarvitse vain ymmärtää, vaan sinun täytyy myös tottua siihen. Nyt käsitteestä ”Itä-slaavit” on tullut täysin epätieteellinen. Minskin slaavilaiset kongressit ovat epätieteellisiä, mihin Venäjän slaavit eivät ole menossa ollenkaan vaan venäjänkieliset suomalaiset Venäjältä, jotka eivät ole geneettisesti slaavia ja joilla ei ole mitään tekemistä slaavien kanssa.
Venäläiset tutkijat ovat täysin hylänneet niiden aseman "Slaavilaisten kongressina". Venäläisiä ei  nimetä venäläisten tutkijoiden tuloksissa slaaveiksi vaan suomalaisiksi. Itä-Ukrainan väestöä kutsutaan myös suomalaiseksi ja Länsi-Ukrainan väestö on geneettisesti sarmatialaisia.

Ukrainan kansa ei myöskään ole slaavilaista kansaa. Ainoat ”itä-slaavista” olevat slaavit olivat valkovenäläisiä, mutta he ovat geneettisesti identtisiä puolalaisten kanssa - mikä tarkoittaa, että he eivät ole ollenkaan ”itäisiä slaaveja”, vaan geneettisesti läntisiä.
Se todella tarkoittaa ”itä-slaavien” slaavilaisen kolmion geopoliittista romahtamista, sillä valkovenäläiset osoittautuivat geneettisesti puolalaisiksi, venäläiset suomalaisiksi ja ukrainalaiset suomalaisiksi ja sarmatialaisiksi. Tietysti propaganda pyrkii edelleen salaamaan tämän tosiasian väestöltä, mutta ommeltua ei voi piilottaa pussiin. Kuten ei sulkea tutkijoita, älä piilota heidän viimeisintä geenitutkimustaan.

Tieteellistä kehitystä ei voida pysäyttää. Siksi venäläisten tutkijoiden havainnot eivät ole pelkästään tieteellistä sensaatiota, vaan pommi, joka on kykenevä heikentämään nykyisiä kansojen olemassa olevia perustoja.
Siksi venäläinen Vlast-lehti antoi tästä tosiasiasta erittäin huolestuneen arvion: ”Venäläiset tutkijat ovat valmistuneet ja valmistelevat julkaista ensimmäistä laajamittaista tutkimusta Venäjän kansan geenivarastosta. Tulosten julkaisemisella voi olla ennakoimattomia vaikutuksia Venäjälle ja maailmanjärjestykseen.” Lehti ei liioitellut.

Vadim Rostov


** ** **


Lisätty 18.11.-19 historiallisia karttoja vuosien 800-1300 väliseltä ajalta, jotka auttavat tämän edellä olleen kirjoituksen ymmärtämisessä. 800-luvun kartta on vuonna 1905 painetusta kirjasta, joka on löytynyt Austinin yliopistosta Teksasista
Kartta 800-luvulta. Kuvan voi klikata suuremmaksi
800-luvun kartassa on Pohjanlahden päällä sana Quwnland. Siitä tulee sana kveenit (kuten myös Queen eli kuningatar) ja myöhemmin sana Kainuu. Ruotsin kehityksen alku on nähtävissä nykyisen Ruotsin eteläosassa olevien Sweden Goths sanojen kohdalta. Pitkin nykyisen Norjan rajaa on sana, joka tarkoittaa saamelaisia. Laajin pohjoinen alue Finnish Tribes tarkoittaa tietenkin Suomen heimoja ja harmaa alue Slavonie Tribes slaaveja. Suomalaisten eteläpuolella kellertävällä välillä on Kingdom of Chazars eli Kasaarien kaanikunta, joka tuhoutui Kiovan Rusin kanssa käytyjen sotien seurauksena 900-luvulla.
Kasaarien kaanikunta vuosien 650-850 välillä
1200-luvun alussa Moskova ei ollut vielä hallintokeskus, vaan sen lähellä oleva Vladimir. Se oli samalla Vladimirin eli Vladimir-Suzdalin ruhtinaskunnan keskus vuosien 1157-1317 välisen ajan, jonka jälkeen se siirtyi vuonna 1318 Moskovan alaisuuteen. Moskovan Venäjä  syntyi virallisesti vuonna 1547, jolloin Iivana Julma julistettiin tsaariksi. Moskovan Venäjän aikakausi päättyi 1700-luvulla, jolloin Pietari Suuri siirsi hallinnon Pietariin ja samalla syntyi Venäjän keisarikunta
Edellä mainittujen vuosien välillä vuonna 1478 Novgorod oli joutunut Moskovan alaisuuteen. Novgorodin kaupunki oli syntynyt 900-luvulla ja yli 300 vuoden ajan ( 1136-1478) se oli laajan Novgorodin tasavallan pääkaupunki.  Huomaa hallitusmuoto tasavalta. Novgorodista alkoi edistyksellinen demokratia, jossa kansankokous eli vetše https://fi.wikipedia.org/wiki/Vet%C5%A1e valitsi itselleen johtajat. Vuonna 1136 Novgorod oli irrottautunut Kiovan Rusin ylivallasta ja valitsi siitä lähtien johtajansa lähinnä Vladimirista.

Yllä olevassa kartassa 1230-luvulta näkyy hallintakeskuksia. Vihreällä merkitty on Novgorodin aluetta, vaaleanpunainen Vladimirin aluetta ja alhaalla sinisellä aiemman merkityksensä menettänyt Kiova. Kaiken kaikkiaan tämä kartta kertoo kuin tuhat sanaa, kun sitä tarkastelee ajatuksen kanssa.
Käännöksessä tuli esille myös Kultainen Orda. Yllä kartta tästä mongolien hallitsemasta alueesta 1200-1300 luvuilla.

** ** **

Lisäys 23.11.-19 
Ilta-Sanomien väliotsikko marraskuussa 2017
Tähän yhteyteen on hyvä lisätä venäläisen tunnetun kansanedustajan lausunto, jonka hän antoi marraskuussa 2017. Hän sanoi, että ”Täytyy ymmärtää, että puolet venäläisistä on itse asiassa suomalaisia ja suomalais-ugrilaisia.” Tällaiset sanat ovat rohkeita. Myös monille suomalaisille nämä tosiasiat ovat perin tuntemattomia asioita, koska niistä ei ole haluttu koskaan keskustella julkisesti. Ilta-Sanoman kirjoituksen voi lukea tästä https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005464084.html

** ** **

Lisäys 30.11.-19 Venäjään liittyvät blogini

Presidentti Putinin suvun alkuperä
Presidentti Putinin vanhempien järkyttävät sotavuodet

** ** **
Lisäys 29.2.-20 
Tärkeää uutta tutkimustietoa:
 
Suomalaiset asuttivat Moskovan ja Kremlin alueen. Tätä asiaa suomalainen media ei halua kertoa meille suomalaisille.  https://jouninkootut.blogspot.com/2020/02/suomalaiset-asuttivat-moskovan-ja.html

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti