sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

"Vielä neljä kuukautta ja ..."


Jounin päivänä 29.3: Tämä kirjoitus alkaa maatilalta ja päättyy maatilan asioihin. Välissä on paljon muuta hyvin ajankohtaista asiaa.

Olin eilen varhain aamulla töissä maatilalla. Lehmien lypsämisen aikana ajatuksiini tuli yhtäkkiä sanat "vielä neljä kuukautta ja..." Ja-sanaan ajatus katkesi. Samassa muistin, että Uudessa Testamentissa on mainittu sanat "neljä kuukautta" liittyen elonleikkuuseen.

Palattuani töistä tarkistin asian. Oli todella niin kuin kerroin. Johannes kirjoittaa Uudessa Testamentissa: Ettekö sano: 'Vielä on neljä kuukautta, niin elonleikkuu joutuu'? Katso, minä sanon teille: nostakaa silmänne ja katselkaa vainioita, kuinka ne ovat valjenneet leikattaviksi. (Joh.4:35)

Alkusanat `vielä on` on lähtöhetki, josta ilmoitettu aika lähdetään laskemaan sillä lisäyksellä, että valjennut vilja on jo koko ajan nähtävillä ja leikattavissa. Mikä on tämä lähtöhetki, kun siirretään nämä Jeesuksen sanat meidän aikaamme? Elämme erikoista aikaa ja tämän lähtöhetken vien niihin päiviin, jolloin ensimmäisen kerran Kiinassa uutisoitiin koronaviruksesta.

Ensimmäinen koronavirukseen liittyvä uutinen on lähes neljän kuukauden takaa. Joulukuun 10.päivä Kiinasta kerrottiin, että tunnettu kalakauppias Wei Guixian oli tuntenut olonsa sairaaksi Wuhanissa. Klinikalla käynnin jälkeen hän palasi töihin. Kahdeksan päivää myöhemmin hän makasi henkitoreissaan sairaalassa.

Nyt koronavirus on uutisten mukaan levinnyt maailman kaikkiin maihin. Ja kaikki tämä on tapahtunut alle neljässä kuukaudessa! Tällaista toteutunutta asiaa ei varmaan kukaan pystynyt ennakoimaan. Koronavirus hallitsee nyt kaikkea uutisointia lähes kaikissa maissa. 

Koronaviruksen leviäminen pyritään estämään, se luo elämään epävarmuutta, se vie työpaikat, se lisää henkistä painetta, sitä pelätään, se tekee sairaaksi iskien suoraan ihmisten keuhkoihin ja siihen jopa kuollaan. Uhkakuvat hallitsevat uutisointia. Mutta ihmiset kaikkialla tarvitsevat nyt toivon ja lohdutuksen sanoja tulevia päiviä varten ja kauas tulevaisuuteen enemmän kuin koskaan!

Johannes kertoi näistä toivon ja elämän sanoista tallettaessaan Jeesuksen sanat, jotka on kohdistettu meille kaikille tämän ajan ihmisille. Ja miten ajankohtainen tämä sanoma onkaan nyt! Jeesuksen ilmaisussa "neljä kuukautta" on mielestäni ollut jotain salattua, jota en ole pystynyt ymmärtämään. Muitta kuinka selkeältä se nyt tässä erikoisessa ajassa tuntuukin, kun se lisäksi samalla kohdistuu kaikkiin kansoihin!

Yhä suuremman epätoivon lisääntyessä ihmiset ovat nyt kuin kypsynyt viljapelto, joka odottaa leikkaajaa. Kypsä vilja tarkoittaa niitä ihmisiä, niitä lähimmäisiämme, jotka ovat valmiit uskomaan Jeesukseen. Niitä, jotka avaavat sydämensä kristinuskon ydinsanomalle; se on henkilökohtainen usko Jeesukseen. On aika kertoa ihmisille Jeesuksesta, joka yksin voi antaa ikuisen elämän. Elämän lähteille pääsemiseen tarvitaan nöyrtyminen ja omien syntien tunnustaminen Hänen edessään. Raamatun mukaan siihen ei tarvita välimiehiä, koska yksin Jeesus on ihmisen ja Isän Jumalan välissä. Hän kyllä avaa jokaiselle kolkuttavalle ja ottaa yhteyteensä. Silloin ihmisen ei tarvitse enää pelätä; tapahtuipa mitä tahansa, vaan hän saa rauhan. Jos nämä sanat puhuttelevat sinua, niin älä ohita ja unohda tätä! 

 
Tässä Mikan ottamassa kuvassa on keltainen, kypsynyt viljapelto. Maalaus on Suojan seinällä Juuassa. Vain  Jumala voi antaa ihmiselle ainoan todellisen suojan.

Moni ajattelee, että koronavirus on Jumalan tuomio tämän ajan jumalattomalle ihmiskunnalle. Hyväksyn tämän ajatuksen, mutta samalla ei saa unohtaa yhtä hyvin tärkeää asiaa: Apostoli Pietari kertoo ensimmäisessä kirjeessään, että Jumalan tuomiot alkavat Jumalan huoneesta. Se tarkoittaa seurakuntaa. Olemmeko unohtaneet tämän asian?

Nyt on erikoinen aika. Kokoontumisia ei sallita, kirkot ja pyhäköt pysyvät suljettuina. Talouden romahtaessa myös seurakuntien tulot romahtavat. Kirkkolaitoksille ja muille vastaaville toimijoille rakennukset, omaisuus ja perinteinen, opittu käyttäytyminen omine kaavoineen ovat olleet toiminnan tärkeimpiä asioita. Jumalan sanan aito, yksinkertainen julistaminen on unohdettu samalla kun Jumalan sanan vääristämisessä on onnistu oikein hyvin. Monien seurakuntien tilaisuudet ovat olleet kuin näyttäviä viihdetilaisuuksia, jotka jättävät kuitenkin ihmisen sisimmän tyhjäksi. Nyt tuli stoppi kaikelle tälle. Seurakuntalaisilta koottuja verorahoja ja testamentteja on sijoitettu metsiin ja pörsseihin, vaikka Jumalan sanan mukaan mammonan kerääminen on kiellettyä. Kun kaikki tämä on todellisuutta, niin voimmeko syyttää Jumalaa, kun viha kohdistuu seurakuntaan?

Kristillinen kirkko on elänyt valheessa lähes 2000 vuotta muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Niistäkin monet hävitettiin, jos ei muuten, niin heitä poltettiin rovioilla kuten tapahtui keskiajalla. Monet Jeesuksen seuraajat ovat kantaneet lahkolaisen nimeä niiden toimesta, jotka ovat viihdyttäneet itseään korkeiden ja koristeellisten kirkkorakennusten sisätiloissa.

Uusi testamentti ei kerro mitään papeista sillä tavalla, miten me sen perinteisesti olemme ymmärtäneet. Oliko tämä uusi tieto? Kirjoitusten mukaan kaikki Jeesukseen uskoviksi tulevat ovat pappeja, heille on annettu myös nimi. He ovat Kristuksen kuninkaallisia pappeja: Te olette "valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, omaisuuskansa, julistaaksenne sen jaloja tekoja", joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valkeuteensa. (1.Pietarin kirje 2:9)

On tullut aika kaikkien uskovien, se tarkoittaa koko kuninkaallista papistoa, astua valjenneiden viljavainioiden äärelle leikkaamaan kypsynyttä satoa. Kuninkaalliseen papistoon kuulumisessa ei ole erotusta miesten ja naisten välillä. Sinä nainen, jos olet uskossa, olet myös Kristuksen pappi. Perinteisen kirkkojärjestelmän (riippumatta niiden nimistä) romuttuessa on tullut aika palata alkuseurakunnan toimintatapoihin. Kohdatkaamme lähimmäisiämme arkielämän keskellä ilman opeteltuja kaavoja kaikkialla siellä, missä liikumme!

Neljä kuukautta täyttyy pian koronaviruksen ilmestymisestä. Ei tarvitse olla ennustaja, jos kertoo, että kun ihmisten ahdistus syvenee, niin osa ihmisistä alkaa etsiä apua ylhäältä hädän hetkeltä. Kypsyneet viljavainiot laajenevat. Niinpä olkaamme kuin alkuseurakunnan ihmiset, jotka taivalsivat jalan ja kertoivat toivon sanomaa kohtaamilleen lähimmäisille. Se on sitä todellista viljan leikkaamista eikä maksa mitään!

Palaan eilisaamuun ja maatilalle, jossa muistutettiin tästä neljästä kuukaudesta. Ja jatko siihen oli se, minkä edellä kirjoitin. Mutta ei tässä kaikki, vielä pieni lisäys lopuksi. Nämä ovat samalla sanoja maatalousyrittäjien puolesta.

Tiedämme, kuinka maanviljelijöitä on vuosikymmenten aikana kadehdittu ja puhuttu pahaa niiden toimesta, jotka eivät tunne heidän työtään. He ovat jyväjemmareita, uuninpankolla makailevia EU-tukien nostajia ja ties mitä. Turha tätä nimiluetteloa on jatkaa. Mutta voi olla, että tällainen asiaton arvostelu on nyt vähentynyt. Eikä varmaa tarvitse odottaa kauaakaan, kun tällaisia ääniä ei enää kuulla. Voimme olla pian sellaisissa ajassa, jolloin ruualla on oma kallis hintansa. Parempi niin kuin että ruokaa ei ole saatavilla.

Alas painetuista ruuantuottajista onkin tulossa yhtäkkiä tärkeä ammattikunta. Auttakaamme heitä omien mahdollisuuksiemme mukaan. Kaiken tämän ohessa muistakaamme kuitenkin, mukaan lukien kaikki ruuantuottajat, että "Kirjoitettu on: 'Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee.'

** **
Ja tietenkin tätä kirjoitusta voi jakaa, jopa kääntää, jos siltä tuntuu!

Kaikki kirjoitukseni löytyvät täältä http://www.jouninkootut.info/

** **

Kirjoitus kirkkohistorian suurista valheista löytyy täältä


http://tutkitaankirjoituksia.blogspot.com/2020/03/kirkkohistorian-suuret-valheet.html
 

 2 kommenttia:

 1. Kyllä ruuasta tulee pian pula kaikkialla maailmassa, myös Suomessa. Sen hinta tulee nousemaan. Suomalaisilla ruuantuottajilla on tärkeä tehtävä tulevina aikoina. Pelloille ja puutarhoihin tarvitaan myös lisää kausityövoimaa, koska ulkomailta sitä ei nyt saa. Ensi kesän vapaa-ajan ongelmat on ratkaistu.

  VastaaPoista
 2. Kohti alkuseurakuntaa ja kodeissa kokoontuvaa seurakuntaa. Koin joskus 2005 tienoilla tämän tulevan jossain vaiheessa. Nykyisin siitä puhuu moni uskova, Alla Petri Paavolan viesti ja linkki hänen puheeseen aiheesta.

  Rauhaa uskon ystävä,

  Tein videon, jonka sanomaa olen kantanut sydämessäni lähes 25 vuotta ja sanoma on saanut lisää sanottavaa kautta vuosien. Nyt on tullut aika julkisesti puhua tämä sanoma. Nyt on alkuseurakunnan aika uusi maailmanjärjestys nousee. Sydämelläni on sanoma alkuseurakunnan ajasta, joka on nyt se aika, joka on Jumalan tahto koskien Hänen seurakuntaansa. Ihmistekoisten uskonnollisten rakennelmien aika on ohi, nyt on aika Jumalan seurakunnalle, niin kuin sen Raamattu opettaa.

  Videon voit kuunnella tästä:

  https://www.youtube.com/watch?v=g4pHQlDd2HY

  Jumalan siunausta t:pp

  VastaaPoista