maanantai 13. helmikuuta 2017

Nyt on aika avata suut

13.2 Nyt on aika avata suut: ”Mitä olemme kuulleet, minkä olemme saaneet tietää ja mitä isämme ovat meille kertoneet, sitä me emme heidän lapsiltansa salaa, vaan me kerromme tulevalle polvelle Herran ylistettävistä teoista, hänen voimastansa ja ihmeistänsä, jotka hän on tehnyt.”  Tässä oli katkelma psalmin 78 alkupuolelta. 

Tälläkin kirjoittamallani blogilla voi olla sellaisia lukijoita, jotka nähdessään sanat `Herra` ja `psalmi` tajuavat, että kyse on raamatun kirjoituksista ja lopettavat lukemisen tähän paikkaan. Syitä voi olla monia: raamatun lukeminen voi tuntua pelottavalta, se voi tuntua vanhanaikaiselta, se voidaan rinnastaa satujen kertomiseen ja niin edelleen. Pelottavinta on kenties se, jos hyvä tuttusi tai kumppanisi saa kuulla, että olet höyrähtänyt lukemaan raamattua. Eihän sellaista saa tapahtua… Jo näistä muutamista annetuista esimerkeistä voit tunnistaa itsesi ja siinähän ei ole mitään pahaa, jos tosiasian pystyy omalla kohdallaan hyväksymään. Tosiasioiden tunnustaminen on sitä oikeaa rehellisyyttä. 

Kuitenkin nyt jatkan alussa annetun sitaatin käsittelyä: Vanhemmille on annettu paljon vastuuta nuorempaa sukupolvea kohtaan. Tässä psalmin kirjoituksessa vanhempia ei kehoteta vaikenemaan eikä olemaan tuppisuuna nuorempia ihmisiä kohtaan. Siinä ei myöskään kehoteta salaamaan tiedossa olevia asioita. Tämän päivän maallistuneilta vanhemmilta ei kuitenkaan voida odottaa, että he alkaisivat kertoa lapsilleen ja tai muulle nuorisolle Jumalan suurista teoista. Sehän on täysin mahdotonta. Eiväthän sokeatkaan koskaan kuvaile näkeville, millaiset värit auringonpaiste voi saada aikaan yhdessä vesisateen kanssa, kun monivärinen sateenkaari ilmestyy taivaalle. Eikä kukaan sokea koskaan ole kuvaillut näkevälle revontulien moniväristä, kirkasta leimuamista pohjoisella tähtien valaisemalla yötaivaalla. 

Sen sijaan Jumalaan uskovat ihmiset, siis ne, jotka tunnustavat olevansa Jeesukseen uskovia, ovat velvollisia kertomaan omasta Herrastaan ja Hänen teoistaan. Samassa psalmissa 78 kerrotaan myöhemmin näistä Herran suurista teoista: ”Heidän isiensä nähden hän ihmeitä teki Egyptin maassa, Sooanin kedolla. Hän halkaisi meren ja vei heidät sen läpi, hän seisotti vedet roukkioksi. Hän johdatti heitä päivän aikaan pilvellä ja tulen valolla kaiket yöt. Hän halkoi kalliot erämaassa ja juotti heitä runsaasti, kuin syvistä vesistä. Hän juoksutti puroja kalliosta ja vuodatti virtanaan vettä.” 

Nämä edellä olevat psalmin sanat tulevat hyvin todellisiksi ja eläviksi, kun katsot kotisivuilleni koottuja kuvia ja videoita. http://www.jouninkootut.info/426884077  Tiede ja tekniikan kehittyminen ovat mahdollistaneet viimeisen 20 vuoden aikana näiden Herran ylistettävien tekojen paljastumisen. Kuitenkin kuinka moni vanhempi (lue aito kristitty) on valmis kertomaan näistä Herran suurista teoista tämän sukupolven ihmisille? Kuinka moni piispa, pappi, pastori tai jokin muu vastaava on edes kuullut näistä nähtävillä olevista historiallisista kuvista? 

Tämän maailman meno on mennyt ihan oudoksi ja yhä hullumpia juttuja tulee esille. Välillä tuntuu siltä, että millään ei enää ole mitään väliä. Kuka vielä kymmenen vuotta sitten olisi voinut kuvitella, että Helsingin naispiispa tulee jakamaan homogaalassa vuoden homo-palkinnon alaikäiselle 15-vuotiaalle pojalle piispanasu päällä. Näin kuitenkin tapahtui pari viikko asitten. Naispiispalla on lisäksi kanttia kehua poikaa tiennäyttäjäksi ja majakaksi!! https://www.youtube.com/watch?v=ViS7dTBuyko  Nyt jos koskaan on viimeinen aika meidän kristittyjen alkaa kertoa tälle sukupolvelle Herran ylistettävistä teoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti